Contacți ai femeii întoarse din Rimini, izolați la domiciliu sub supraveghere MAI

121
Contacți ai femeii întoarse din Rimini, izolați la domiciliu sub supraveghere MAI - dddd-1583824458.jpg

Articole recomandate

Trei contacți direcți ai femeii de 73 de ani, din județul Buzău, în cazul căreia a fost confirmat coronavirusul - fiul, prietena acestuia și fiul celei din urmă, au fost izolați la domiciliu sub supraveghere MAI, iar la Colegiul "B. P. Hasdeu", cursurile au fost suspendate cu o zi mai devreme, relatează Agerpres. "În cazul celor trei contacți au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie și trimise către Institutul 'Matei Balș' din București. S-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor", au anunțat reprezentanții Biroului de presă al Prefecturii Buzău.

Potrivit sursei citate, în cadrul unei ședințe restrânse a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea Direcției de Sănătate Publică (DSP), s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național "B.P. Hasdeu" din municipiul Buzău începând de marți, cu o zi mai devreme față de celelalte unități, deoarece unul dintre contacții direcți este elev al acestei unități de învățământ, iar sub coordonarea DSP, Inspectoratul Școlar Județean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unității de învățământ.

O femeie în vârstă de 73 de ani, din județul Buzău, sosită din orașul italian Rimini pe 2 martie, a fost luată, pe 8 martie, cu izoleta și internată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, cu simptome specifice infectării cu noul coronavirus, febră și vărsături, probele prelevate dovedind că este infectată cu acest virus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5703 secunde