Aglomerație la frontieră!

Constănțenii plecați la muncă în străinătate vin să facă sărbătorile în țară

Joi, 20 Decembrie 2018
370
La fel ca în fiecare an, apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în țară mulți dintre cetățenii români aflați în străinătate, pentru a-și petrece aceste zile împreună cu familia, dar și cetățeni străini care doresc să-și petreacă zilele de vacanță în România, astfel încât, în perioada următoare, se prefigurează o creștere a traficului prin punctele de trecere a frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ.

"În acest sens, va fi folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora. Au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă.

Potrivit acestora, au fost contactate autoritățile Republicii Bulgaria și în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Cinci puncte de trecere a frontierei

Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieșire. Astfel, se poate intra în țară pe la PTF Vama Veche - Durankulak, PTF Ostrov - Silistra, PTF Negru Vodă - Kardam, PTF Lipnița - Kainardja și PTF Dobromir - Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maximă admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 8.00 la ora 20.00.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicația Trafic On-line, dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute. 

Pagina a fost generata in 0.2524 secunde