Constănțenii cu simț civic, lăudați de polițiști

379
Constănțenii cu simț civic, lăudați de polițiști - constanteniicusimtcivic2-1544199162.jpg

Articole de la același autor

Sfârșitul anului 2017 oferea conducerii Poliției municipiului Constanța prilejul de a exprima mulțumiri publice celor doi tineri din Constanța care au reușit să prindă în flagrant un individ ce tâlhărise o femeie în fața unui bloc din cartierul Tomis Nord, căreia îi sustrăsese poșeta după ce în prealabil o lovise. Auzind țipetele victimei, tinerii l-au urmărit pe agresor și l-au imobilizat, până la sosirea unui echipaj de poliție.

"Este foarte important ca și cetățenii să dea dovadă de spirit civic și să intervină, dar cu mențiunea să nu devină ei victime. De această dată, nu a fost nevoie, iar totul s-a desfășurat ca la carte", mărturisea la acea dată unul dintre comandanții Poliției municipiului Constanța.

La câteva zile distanță, în luna decembrie 2017, polițiștii constănțeni erau sesizați de către o femeie, în vârstă de 83 de ani, din municipiul Constanța, că ar fi pierdut, pe strada Bucovinei, aproximativ 20.000 de lei. După două zile, la sediul Secției 1 Poliție, s-a prezentat o femeie din Constanța, care a declarat că a găsit pe trotuar, în zona indicată de persoana vătămată, două plicuri din hârtie ce conțineau suma de 20.400 lei. În urma verificărilor și a confruntării cu imaginile video, polițiștii au stabilit că banii aparțineau octogenarei.

"Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, prin reprezentanții Poliției municipiului Constanța, vor înmâna persoanei care a găsit suma de bani o diplomă de excelență, pentru recunoașterea și aprecierea simțului civic de care a dat dovadă", era mesajul public al Poliției constănțene.

Plachetă de excelență

Tocmai de aceea, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a organizat, zilele trecute, un ceremonial prilejuit de marcarea Centenarului Marii Uniri, printre evenimentele derulate fiind și acordarea unei plachete de excelență constănțeanului Emil Florian Letca, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Constanța, inginer de profesie, care la data de 5 aprilie 2018, a sprijinit echipajele de ordine publică și poliție rutieră în prinderea a doi tineri, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie. Fapta a fost comisă asupra unei femei, în vârstă de 63 de ani, pe raza cartierului Tomis Nord, cei doi tineri fiind arestați preventiv.

Șeful IPJ Constanța, comisar-șef Constantin Dancu, a propus ca astfel de fapte să fie răsplătite de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prin oferirea unei plachete de excelență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2018
Stire din Social : Șefi noi la Poliția Constanța
Pagina a fost generata in 0.4896 secunde