Constănțeni, spuneți ADIO mașinilor "bulgărești"!

3936
8
Constănțeni, spuneți ADIO mașinilor

Articole de la același autor

Mașinile înmatriculate în străinătate nu vor mai putea circula pe drumurile publice din țara noastră mai mult de 90 de zile. Proiectul
de lege care impune această reglementare a fost aprobat, ieri, în ședință de Guvern.

Guvernanții au aprobat, ieri, proiectul de lege privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Principala modificare: situația autovehiculelor înmatriculate în străinătate, pentru a scăpa astfel de plata taxelor din țara noastră.
Prin modificarea adusă Codului Rutier, toate autovehiculele înmatriculate în alte state, dar deținute de persoanele care au reședința, domiciliul ori rezidența normală în România, vor putea circula pe drumurile publice din țara noastră maximum 90 de zile de la încheierea actului de vânzare - cumpărare a vehiculului.
La nivelul județului Constanța, modificarea legislativă îi vizează în special pe cei care și-au înmatriculat autoturismele în Bulgaria. Ei vor trebui să le înmatriculeze în România, dacă nu vor dori să fie amendați.
Căci, potrivit noilor reglementări, după ce expiră perioada de 90 de zile de la încheierea contractului de vânza-re - cumpărare, polițiștii de la Rutieră vor avea dreptul să rețină certificatul de înmatriculare, plăcuțele, iar proprietarii vor fi amendați.
De altfel, în același proiect se menționează că proprietarii mașinilor înmatriculate în alte state (printre care și Bulgaria!) vor trebui să prezinte, la cererea polițistului rutier, inclusiv documentul doveditor al titlului în baza căruia este deținut vehiculul. Dar respectivul act trebuie să fie tradus în limba română, în original, de un tradu-cător autorizat și a cărui semnătură să fie legalizată.

Ce spun polițiștii
Comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Poliției Rutiere Constanța, a subliniat că modificarea legislației în vederea stăvilirii fenomenului înmatriculărilor în Bulgaria se impune. Nu atât din cauza neplății taxelor în țara noastră, cât mai ales a implicării acestor vehicule în comiterea de infracțiuni.
"Sunt probleme, căci anchetele sunt îngreunate atunci când în faptele penale săvârșite sunt implicate autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Nu vorbim doar despre accidente rutiere, ci și despre furturi sau tâlhării", a arătat polițistul.
Cât privește dacă noua legislație va duce la stoparea fenomenului înmatriculării în țara vecină, oamenii legii s-au arătat rezervați. Există posibilitatea, au arătat ei, ca cetățenii români să încheie cu cetățenii bulgari contracte de comodat, pe care să le reînnoiască înainte de expirarea termenului de 90 de zile.
"Așa cum se proceda și înainte de 2007, atunci când mașinile erau notate în pașaportul proprietarului. Rămâne de văzut, însă, în momentul în care va in-tra legea în vigoare", au arătat polițiștii.

În prezent, în evidențele Serviciului Poliției Rutiere Constanța sunt 4.000 de mașini înmatriculate în alte state, dintre care aproximativ 95% în Bulgaria. Polițiștii admit, însă, că numărul autoturismelor înmatriculate peste hotare și care circulă pe șoselele din Constanța depășesc, cel mai probabil, numărul 10.000. 



Comentează știrea

CATA-CT
25 aprilie 2012
PRAF IN OCHI

UN SINGUR LUCRU ATI UITAT: NICI UN SOFER ROMAN CU O MASINA DE BG NU ARE ACT DE VANZARE CUMPARE ,DOAR PROCURI SI IMPUTERNICIRI DE A CONDUCE ACESTE MASINI -)))

mine
25 aprilie 2012
pentru police

tu ai citit articolul? ... "toate autovehiculele înmatriculate în alte state, dar deținute de persoanele care au reședința, domiciliul ori rezidența normală în România" plus ca intr-un articol anterior se specifica ceva de genul ca "numai cele radiate din Bulgaria" deci nu stiu cat impact va avea .. probabil doar de imagine.

Dorin
25 aprilie 2012
masinile inmatriculate in Bulgaria

Cred ca Uniunea Europeana va sari in sus la auzul acestei vesti! Nu au cum interzice unui belgian, sa zicem, care are afaceri in Romania sa circule cu masina sa de acasa doar trei luni, in conditiile in care afacerea sa se desfasoara pe termen nelimitat, iar prezenta sa in tara este impusa de afacerea propriu-zisa, pe un termen la fel de nelimitat!

masina cu soldati
26 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

INTERESUL ISI POARTA FESUL
26 aprilie 2012
stupid

mi se pare o TAMPENIE , 1. AVEM NISTE DRUMURI DE RAHAT 2. PLATIM TAXE SI AMENZI LA CHEREMUL POLITISTILOR 3. NU SUNTEM TOTI DIRECTORI K SA AVEM BANI DE MERTZANE SI VILE (cum exista deja in romania) pe zi ce trece va mai vine cate-o idee. lasati-o naibii

andreea
26 aprilie 2012
aiurea

astia nu au ce face acasa si hai sa mai scoata ceva k de ne plictisim....in loc sa lase taxele mai jos sa ne putem inmatricula si noi masinile....prin chestia asta practic ei ne-au obligat sa mergem la vecini ...cui nu i-ar conveni sa aibe masina inmatriculata la noi ?k sa numai zicem k bulgarii au avut numai de castigat dupa urma noastra ei stiu sa profite nu k noi....

A.K.
27 aprilie 2012
pt police

...am o intrebare pt tine, si anume cum ai putea sa pui "interdictie unei masini" care circula prin ue cu forme legale ? sfidand si ignorand legile UE ? ia si citeste : http://www.auto.ro/stiri/ue-simplifica-formalitatile-de-inmatriculare-a-unei-masini-in-alt-stat-membru.html/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=zilnic.... cat despre bulgari, acestia nu-ti vand nimic, doar iti dau masina in folosinta si nici macar Rosen Plevneliev, nu-l poate obliga (in coditiile astea) pe cetateanul bulgar sa radieze masina, decat doar daca vrea el . dureaza pana apar niste dosare la cedo, dupa care se "linistesc apele"...precedentul a fost creat ! apropo, eu am numere de germania pe masina si poate sa treaca ,nu 3 luni, ci 100 DE ANI si tot am sa circul prin ue cat poftesc ca numerele alea nu le-a eliberat " nea caisa" la coltu' strazii ci un stat civilizat de drept din ue si atata vreme cat platesc taxele nici macar statul german nu are dreptul sa-mi retina brief-ul(talonul)..... daramite.... o seara buna tuturor !

ptr. asta cu moartea rosie smurd
6 mai 2012
Spitalul 9

Prietene ! Cred ca ai nevoie urgent de ingrijiri medicale ! Esti in moarte cerebrala ! E grav, dar totusi ai noroc, pentru ca la tine vor veni doar Politia si Ambulanta. Hai sanatate multa !

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : RAVAGII pe șoselele din Constanța
Pagina a fost generata in 0.6091 secunde