Constănțeni reținuți pentru că ar fi dus la cerșit, în Italia, persoane cu handicap din România

318
Constănțeni reținuți pentru că ar fi dus la cerșit, în Italia, persoane cu handicap din România - masinapolitie1341387509-1352897465.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile italiene au solicitat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța extrădarea a șapte cetățeni din Medgidia, suspectați că au comis mai multe fărădelegi pe teritoriul Italiei.


Este vorba de Ainur Șaban, Kemal Pomac, Acî Șaban, Kemal Suliman, Cazaca Șaban, Geilan Halit și Burdușanca Iusein, toți din Medgidia,care sunt cercetați de anchetatorii italieni pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și trafic de persoane.


Ei sunt acuzați că, în perioada octombrie 2011 - septembrie 2012, ar fi recrutat persoane fără venituri și cu handicap fizic din România, pe care le-au dus în orașul Milano - Italia, unde le-a obligat să practice cerșetoria, iar sumele de bani astfel obținute erau însușite de membrii organizației din care făceau parte.


Aduși, astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cei șapte au declarat procurorilor că sunt de acord să fie extrădați autorităților italiene pentru a lămuri afacerile judiciare pe care le au în Peninsulă.


Dosarul a fost înaintat magistraților de la Curtea de Apel Constanța, cărora li s-a solicitat, în primă fază, arestarea lor pentru o perioadă de cinci zile, până la venirea mandatului european de arestare tradus în limba română, după care se va cere prelungirea acestuia până la predarea celor șapte autorităților italiene.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5818 secunde