Mai multe ştiri online:

Constănțeni, mai aveți o zi în care puteți solicita restituirea taxei auto!

Ştire online publicată Joi, 30 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Constănțenii mai au la dispoziție doar o zi pentru a-și putea depune la ANAF cerere pentru recuperarea de la stat a banilor dați pe taxa auto. După 31 august, sumele se mai pot recupera numai în instanță.


Despre ce este vorba? Persoanele fizice sau juridice care, la un moment dat, în calitate de proprietari, au plătit una dintre fostele taxe auto, își pot primi acum, înapoi, banii plătiți, dar și dobânda calculată conform legislației în vigoare, de la data efectivă a plății și până la restituirea sumelor. Ca urmare, orice persoană interesată trebuie să completeze o cerere-tip, pe care o poate descărca direct de pe site-ul ANAF sau o poate solicita direct de la sediul din Constanța. Aceste cereri se pot depune cel mai târziu mâine, 31 august, la registratura Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța sau pot fi transmise prin poștă cu confirmare de primire pe aceeași adresă. 


Cererea se completează cu datele de identificare ale solicitantului, contul bancar unde vor fi restituite sumele, datele de identificare ale automobilului.


Precizăm că termenul în care cererea de restituire va fi rezolvată de organele fiscale va fi de 45 de zile de la data înregistrării cererii de restituire, dar va putea fi și prelungit, dacă sunt necesare mai multe documente de la solicitant.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7042 secunde