Constănțeanul supraviețuitor al atacului terorist din Algeria a ajuns acasă

381
1
Constănțeanul supraviețuitor al atacului terorist din Algeria a ajuns acasă - georgeiachim1-1358789364.jpg
Constănțeanul George Iachim, care a supraviețuit luării de ostatici de la complexul de exploatarea gazelor din Algeria, a ajuns ieri acasă, spre ușurarea familiei care stătea cu sufletul la gură. "Am trecut prin clipe groaznice, nu le dorim nimănui. Nici acum nu ne-am revenit. L-am văzut, știm că este bine, dar încă tremurăm", ne-au spus membrii familiei. 

Bărbatul ar fi trebuit să ajungă în Constanța încă de duminică seara, dar cursă care trebuia să-l aducă de la Londra a fost anulată, din cauza ceții. 

"Rafinăria, dintr-un loc liniștit și normal de muncă, s-a transformat, în câteva secunde, într-un cimitir", își amintește bărbatul. "Singura noastră preocupare a fost să supraviețuim (n.r. constănțeanul a reușit să fugă din rafinărie împreună cu piteșteanul Liviu Floria și alți cinci colegi). Am văzut cum s-a tras, cum s-au luat ostatici, dar efectiv cum i-au împușcat nu am văzut, pentru că ne baricadasem. Am fugit când am realizat că și-au dat seama că suntem ascunși, pentru că au văzut două victime cărora Liviu le-a acordat primul ajutor. Noi ne-am ascuns, dar pe cei doi colegi, fiind grav răniți, nu am mai reușit să-i ascundem. I-au luat, i-au scos afară și în câteva secunde am auzit împușcături. Nu știu dacă i-au împușcat sau i-au luat ostatici", își amintește constănțeanul. 

Ulterior, seara, au fugit din rafinărie, spre deșert. "Am fugit și o să mă minunez toată viața cum am reușit să sar un gard înalt de aproape trei metri, de sârmă ghimpată", a mai spus Iachim. 

Acum, bărbatul se află lângă familie și așteaptă ca și trupurile colegilor săi, care nu au supraviețuit, să fie aduse în țară. 

Comentează știrea

curioasa
23 ianuarie 2013
teroristi

Si care-i starea lui acum ? MAI POATE CEVA ? as vrea sa-l intilnesc, s-l dezmierd si sa-l fac sa uite de cosmarul prin care a trecut.asa ma ocup si de RADUCU si de NICUSOR si ati vazut ce performantI sunt.CE SA FAC? asta e talentul meu !!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4321 secunde