Constănțeanul Ionuț Moisii participă la Campionatul Național de Viteză în Coastă 2018

1196

Articole de la același autor

După debutul în forță ce a avut loc luna trecută la Râșnov, Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop își va disputa, în perioada 19-20 mai 2018, cea de-a doua etapă. Aflat la cea de-a zecea ediție, Trofeul Teliu AIMOL a atras un număr foarte mare de concurenți. Mai exact, pe lista de înscrieri se află 82 de participanți. În cele două zile ale întrecerii, spectatorii vor putea admira mașini de concurs din cele mai diverse și mulți piloți spactaculoși.

La acest concurs, municipiul Constanța este reprezentat cu cinste de tânărul pilot Ionuț Moisii, în vârstă de 28 de ani. Multiplu Campion Național la Autoslalom, ocupant al locului 3 la Romanian Time Attack 2016, pentru Ionuț Moisii anul a început promițător. Membru în echipa Rally Dream Team, el a ocupat locul 2 la debutanți și locul 4 la grupa și clasa N1 în prima etapă ce a avut loc la Râșnov.

La concursul de la sfârșitul acestei săptămâni ce se va desfășura la Teliu, constănțeanul Ionuț Moisii va participa la bordul unui autoturism Citroen Saxo - VTS.

Viteza în Coastă sau Viteza pe Traseu Montan este o disciplină sportivă asemănătoare raliului care se organizează pe un drum de munte asfaltat, contracronometru. Anual se organizează Campionatul Național de Viteză în Coastă alcătuit din opt etape devenite tradiție în motorsportul Românesc : Rasnov, Teliu, Poiana Brasov, Resita, Sinaia, Rânca, Câmpulung, Poiana Mare. La start se află aproximativ 100 de mașini preparate special pentru CNVC. Departajarea este pe clase și pe grupe (N,A si H), reprezentând gradul de modificare a mașinilor și limitele impuse de Federația Internațională de Automobilism. La fiecare etapă se cumulează puncte în funcție de locul obținut, iar la sfarșitul anului se organizează Gala Campionilor, la care piloții sunt premiați în funcție de locurile obținute de-a lungul anului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5971 secunde