Constanța va fi monitorizată video. Școlile, piețele, gara și zonele aglomerate sunt prioritare

7737
12
Constanța va fi monitorizată video. Școlile, piețele, gara și zonele aglomerate sunt prioritare - constanta1-1487610104.jpg
Administrația locală a municipiului Constanța anunța încă din vara anului trecut faptul că există un plan de monitorizare video a orașului. Lucrurile au avansat încet, dar sigur, fiind purtate discuții cu pompierii, polițiștii, jandarmii și nu numai, instituții care au argumentat care ar fi cele mai bune locuri în care ar putea fi amplasate camerele de supraveghere. 


Proiectul de implementare a sistemului de supra-veghere ar urma să înceapă la finele acestui an și să se facă etapizat, în următorii 2 sau 3 ani. 


"Este necesar un astfel de sistem"


În vederea implementării acestui sistem, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Poliția Locală, Jandarmeria, ISU și SAJ au furnizat puncte de vedere. Potrivit unor surse, există un colectiv de lucru care a luat punctele de vedere de la fiecare instituție, ob-servând totodată și ceea ce este comun pentru toată lumea.


"Le-am transmis celor de la Primăria Constanța niște principii pe care le-am avea în vedere, vizavi de modul în care ar trebui să acționeze acest sistem de monitorizare video. Consider că este necesar un astfel de sistem dintr-o mulțime de considerente. Unul ar fi cel ce ține de siguranță, al doilea de probațiune, când discutăm de fapte contravenționale sau infracționale. Al treilea ține de o intervenție eficientă a organelor de poliție și când spun poliție mă refer în sens larg. Criminalitatea va scădea cu 25%, după părerea mea, dacă vor fi dispuse sau amplasate dispozitivele respective în locurile pe care le-a solicitat Poliția Română", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Tudorel Dogaru, comandantul Poliției Municipiului Constanța. 


Unde vor fi amplasate camerele


Problema unităților de învățământ a reprezentat un punct comun transmis de către Poliția Română, Poliția Locală și Jandarmerie. Riscul de implicare al elevilor în activități la limita legii sau dincolo de lege nu sunt indiferente instituțiilor, de aceea majoritatea propunerilor pentru amplasarea camerelor de supraveghere a fost în zona școlilor și liceelor din municipiu. De asemenea, camerele ar putea fi instalate în zone aglomerate, în piețe, autogări, dar și în intersecții. 


"În afară de unitățile de învățământ au fost solicitate camere în locurile aglomerate precum gară, autogări, piețe aglomerate. Ar fi fost bine să avem suficiente forțe încât să asigurăm prezența elementului polițienesc la toate unitățile de învățământ. În condițiile date, am ales acele unități la care am avut semnalate niște evenimente, dar nu neapărat infracțiuni și asta nu înseamnă că acolo unde vedeți polițiști sunt probleme. Dacă ar fi fost după mine, aș fi avut element polițienesc la ieșirea și intrarea la cursuri, în fiecare unitate de învățământ", a mai adăugat comisarul șef Tudorel Dogaru. 


Potrivit Ionelei Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, momentan nu s-au demarat proceduri concrete în vedere implementării acestui proiect, întrucât se poartă discuții în vedere luării celor mai bune decizii când vine vorba de amplasamentul camerelor. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Aha
21 februarie 2017
Dada

Bv spor ,sper sa nu pic în naivitate si sa va cred iar ca au fost articole de genu cu zecile, cu promisiuni de genul dar e necesar și în piată la tomis 3 și la intersecții importante din țigănia asta de oraș

Nu conteaza
21 februarie 2017
Tot despre ciori prin tot orasul care umbla noaptea pe unde au chef

De cand promitw fagadau asa ceva..pune langa HC,pe Tulcica,Soveja,Badea Cartan,la gara,tomis 3,tomis 2,piata grivitei,palas,zoje pline de ciori,sa ii filmati.Si aca veti face asta vreodata,ce le faceti ciorilor prinse pe camere?munca in folosul comunitatii.Ajutoarele sociale ar tb sa se dea dupa ce ii puneti la munca.Personal cunosc 3 familii din HC care vand tigari in tomis 3,barbatii cica sunt paznici noaptea si ziua,in colaborare cu fomeia,vand tigari la negru.Merge afacerea,casa moca,caldura,nu mai platesc chirie,bani de haleala au,mai vand niste tigari si o duc mai bine decat prostii de romanasi de muncesc.Bravo,bine asa!cine va mai crede minciunile cu camere?si daca apar,ce naiba le faceti ciorilor prinse pe camera ca fura,vandalizeaza,bruscheaza oameni?

Va bateti joc?
21 februarie 2017
Cum vine asta, d.nu Dogaru?

Copiii din scoli si din licee sunt mai periculosi ca ciorile? Ei sunt infractorii Constantei? Ei sunt contrabandistii orasului? Ei trebuiesc monitorizati? Ei sunt monitorizati la toate examenele, fiind considerati din start infractori posibili. Orasul e plin de contrabandisti de 27 ani, hoti, proxeneti, se vand droguri, sunt rapiti copii din zona garii si dusi in sate si violati, si voi vreti sa puneti camere la licee???? Aveti o pr. cu copiii sau tiganii cotizeaza la vilele si conturile unor functionari ai statului? Ne e frica sa mergem in piete, din cauza tiganilor nu mergem in piata Grivita si T3, ocolim zona garii, e groaznic din cauza tiganilor. Nu COPIII sunt problema orasului !!!

Dragnea
21 februarie 2017
La pușcărie cu penalii ăștia

Când a fost George Bush la constanța cu Băsescu au fost montate camere de supraveghere tot traseul intr-o săptămână , iar vouă vă trebuie 3 ani , vreti sa le faceti înainte de alegeri ca sa spună lumea vai ce primar si consilieri de treabă avem , mai bine investiti în niste parcuri industriale sa atrageti investitii in Constanta care sa aducă plus valoare , să crească nivelul de trai al constantenilor, investiti în infrastructură, faceti orasul mai primitor mai curat si pe urmă îl monitorizăm.

Gigi
21 februarie 2017
Anunț primarie

Puteau să monteze camere de mult, nu se vrea, anunțul este ca să punem botul, Constanța este un oraș ca in filmele americane, un oraș gri, mizerie, dezordine. Primarul nu dă mulți bani pe nemulțumirile cetățenilor.

alex
21 februarie 2017
.

De cand suntem mintiti ca o sa avem camere de supraveghere? Si nu am vazut una in tot orasul...minciuni si atat.Nimeni nu o sa faca nimic pentru Constanta.

sorin
21 februarie 2017
Oameni care nu aleg cu capul ci cu altceva

Daca nu o sa faca nimic pt Cta vom iesi in strada si o sa-i cerem demisia. Acum s-a convins toata lumea de zicala "makedon imputit". Nu ati vrut un profesor universitar care condusese o universitate atatia ani si care stia sa ceara subalternilor si ei sa exectute. Era militar, facea ordine in oras. Ati vrut o corcitura din tulcea ca era ieftina la manglele voastre si usor de cumparat. Sunteti multumiti?

@@@
21 februarie 2017
@ Dracnea

Jigodia dracu, daca prima data se monitorizeaza orasul cu camere o sa ai, cretinule bolnav care doar sti sa instigi si sa faci rau, si curatenie si ordine ca se vede pe camere ca in loc sa mature, amgajatii polaris stau pe iarba la soare. Se vede si daca politistul a primit mita ta cand te-a oprit ca erai baut, se vede si daca cei din primarie sau alte institutii iau mita in parcari. Investitorii nu vin din cauza CORUPTIEI din cta, din cauza mafiei care blocheaza tot, nu trebuie sa dea nimeni nici un ban de la bugetul primariei, senilule ca sa vina investitorii.

Cta
21 februarie 2017
Ar trebui sa monteze...

.... camere de supraveghere la TOATE trecerile de pietoni si intersectiile (inclusiv sensuri giratorii). Si, pentru a preveni accidentele, ar trebui ca TOATE trecerile de pietoni sa fie luminate ca ziua pe timpul noptii!

fani
21 februarie 2017
camere de luat vederi...

Este o problema draga domnule ,nu sunt suficienti nici macar 3-4 ani. Fiecare camera de luat la ochi va ave ceva fire( doua sau mai multe) ,firele se vor incurca, "meseriasii " se vor panica,termenele se vor amana .....Au patit-o si altii ,acum 40 de ani la Londra de ex. au montat 4000 de camere in numai 4 luni ! Oricum sunt cateva comune din romania in care s-au montat cateva zeci de camere in doar 5 (cinci )zile.! Au lucrat numai cu detinatori de doctorate

Răspuns la: La pușcărie cu penalii ăștia
Adăugat de : Dragnea, 21 februarie 2017
Când a fost George Bush la constanța cu Băsescu au fost montate camere de supraveghere tot traseul intr-o săptămână , iar vouă vă trebuie 3...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3953 secunde