Constanța, "sub ranga" hoților din locuințe. Iată zonele vulnerabile

1723
2
Constanța,
Polițiștii constănțeni se confruntă, în ultima perioadă, cu un val de spar-geri de locuințe. "În primele opt luni ale lui 2012 am înregistrat o scădere a furturilor din locuințe, comparativ cu anii trecuți, în contextul în care au fost destruc-turate mai multe grupări speciali-zate de acest tip de fapte. E drept că în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe cazuri, dar au fost constituite deja cercuri de suspecți și vor fi trași la răspun-dere", a declarat comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției municipiului Constanța.

Surse din cadrul Poliției Constanța ne-au spus că apogeul a fost atins joia trecută, când au fost sesizate nouă spargeri. Comisarul șef Pârvu a negat însă: "Au fost mai multe, dar nu atât de multe într-o zi". Una dintre ultimele spargeri a fost dată, la sfârșitul săptămânii trecute, la o locuință din cartierul Poarta 6, de pe strada Brizei. Suspecții au forțat fereastra PVC a apartamen-tului, au răvășit locuința și au plecat cu tot ce au găsit de valoare, respectiv bani și bijuterii. Și în acest caz, precum în majoritatea celor semnalate oamenilor legii, hoții au profitat de faptul că apartamentul situat la parterul blocului este ascuns privirilor "curioșilor" de o vegetație bogată.

"Indiferent de cartier, se constată că hoții țintesc apartamentele situate la parter sau primul etaj, mascate de spațiul verde din jurul blocurilor. Sunt zone, în centrul Constanței, cu alei înguste printre blocuri, neiluminate și cu vegetație multă, sau zone cu arbori netoaletați, unde de asemenea nu pătrunde lumina, unde infractorii acționează fără să fie observați", a atras atenția comisarul șef Pârvu.

În ultima perioadă, infractorii au acționat pe timpul nopții, până în miezul nopții, în unele situații proprietarii fiind acasă, dar nu au auzit nimic. Invariabil, bunurile furate sunt aceleași: bani, bijuterii și electronice ușor vandabile.

O asociație de proprietari își montează camere video


În încercarea de a preveni furturile din locuințe, polițiștii constănțeni au organizat întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, în cadrul cărora le-au prezentat oportunitatea montării unor sisteme de supraveghere în parcări, în preajma imobilelor și chiar a unor video-interfoane. "Din cele 15 asociații cu reprezentanții cărora am purtat discuții, una singură a făcut demersuri pentru montarea unor camere de supraveghere. Având în vedere că sunt mai mulți locatari, nici nu sunt foarte costisitoare și previn multe neplăceri", a atras atenția șeful Poliției municipiului Constanța.

Cum să țineți piept hoților din locuințe

Prin măsurile preventive pe care le luați, puteți să blocați accesul hoților în locuințe sau cel puțin să le îngreunați "munca". Iată câteva dintre lucrurile pe care puteți să le aveți în vedere, potrivit polițiștilor:
  • Montați grilaje la ferestre sau încheiați contracte cu firme de pază;
  • În momentul când vă modernizați locuința și montați tâmplărie PVC, alegeți sisteme cu puncte de feronerie în plus sau geamuri duble, mai greu de forțat de infractori;
  • Mențineți o bună relație cu vecinii, căci de multe ori aceștia pot fi cei mai buni paznici ai locuinței dvs. Totodată, dacă este cazul, dați dovadă de spirit civic și anunțați imediat Poliția dacă observați necunoscuți dând târcoale locuințelor vecine.
  • Nu păstrați în locuință sume importante de bani și nu purtați discuții referitor la valorile pe care le aveți acasă.






Comentează știrea

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
16 octombrie 2012
Atac in stil nazist si distrugerea ANR

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE Atac in stil nazist si distrugerea ANR reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia FBI intitulate fictiv de noi Raport FBI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

anr
16 octombrie 2012
Esti idiot, amice de la nr 1

Amice, nu asa sta treaba ! daca dai o stire, fa-o in cunostinta de cauza ! ANR e distrus de Preda si penalul de Olteanu. Totul s-a facut doar la vendeta ! Din spusele lui Olteanu : " ca acum 12 ani, ce mi-a zis cutare", "ca acum 8 ani cutare mi-a facut.." etc . Verificati ce a facut la TAROM acest Olteanu ! Are intentate procese penale ! S-a inhaitat aici cu parasuta de Avram R., care si-a petrecut viata in anr mai mult pe sub birourile mai marilor , si care a facut acte false salariatilor, sub pretexte de schimbari in organigrame fantoma ! Asta e in ANR oameni buni ! Niste ilegalisti care vor sa puna pe butuci o activitate care functiona bine. Si pentru buna ta informare, colega de la nr 1, Chirobocea s-a pensionat acum mai bine de un an, Grosu s-a pensionat acum trei ani etc . Mai documenteaza-te inainte sa scrii ineptii. Organigrama in baza careia chipurile s-au facut demiterile este ilegala, neaprobata de nimeni. Ar trebui sa se autosesizeze procuratura si parchetul. Ca nici macar sindicatul nu vrea sa ii apere pe acesti oameni !!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Minor prins la furat
Pagina a fost generata in 0.4026 secunde