CONSTANȚA SUB ASEDIUL SPĂRGĂTORILOR / Spune-mi ce ușă ai, ca să-ți spun dacă te calcă hoții!

2849
4
CONSTANȚA SUB ASEDIUL SPĂRGĂTORILOR / Spune-mi ce ușă ai, ca să-ți spun dacă te calcă hoții! - hotilocuinteusi1-1334085181.jpg

Articole de la același autor

Numărul spargerilor de locuințe este în creștere, atât la nivel național, cât și în Constanța. Cea mai bună pavăză este prevenirea, așa că polițiștii atrag atenția că trebuie să aveți grijă ce ferestre și uși montați la casă.

Concepția potrivit căreia hoții din locuințe acționează noaptea este greșită. Din contră, infractorii intră în case mai ales în timpul zilei și în special profitând de neglijența proprietarilor. Iar ușa aleasă pentru locuință îi poate ajuta pe hoți sau, dimpotrivă, poate asigura o mai bună protecție, spun oamenii legii.

40 de secunde - atât durează forțarea unei uși din PVC
Potrivit polițiștilor judiciari, deși pare greu de crezut, clasicele uși de apartament, din placaj, ofereau o bună protecție împotriva hoților. Spre deosebire de cele din PVC, preferate în prezent, în special de reprezentanții societăților comerciale.
"Ușile din PVC, utilizate de societățile comerciale, nu oferă nicio protecție împotriva hoților. Pot fi sparte, cu ușurință, în 40 de secunde. Și dacă ținem cont de faptul că agenții unei firme de pază ajung la fața locului în aproximativ zece minute de la acționarea butonului de panică, iar polițiștii în alte zece minute, se poate spune că hoții au timp suficient să cotrobăiască prin locuință sau firmă, să ia ce-i interesează și să se facă nevăzuți. În schimb, pentru a sparge o ușă din placaj, dintre cele comuniste, la care în prezent se strâmbă din nas, hoții trebuie să se străduiască minute bune; trebuie să forțeze butucul, să folosească o pontoarcă (instrument de mărimea unei pile de unghii, folosită la forțarea butucului) și durează. Aceste uși, pentru a fi deschise, trebuie forțate, lovite, moment în care se face zgomot și nu este în interesul hoțului să fie auzit!", au explicat polițiștii constănțeni.

Cum trebuie să fie ușa metalică
Cât privește ușile metalice, polițiștii specializați în spargerile din locuințe atrag atenția că, pentru a asigura o bună protecție împotriva hoților, butucul trebuie să fie "cât mai ascuns": "Butucul de la yală nu trebuie să depășească planul ușii. Ușile metalice se pot forța, chiar dacă, precum în cazul celor din placaj, operațiunea este de durată. Dacă butucul este ieșit în relief, raportat la planul ușii, poate fi «lucrat» de hoți, cu instrumentele lor. Cu cât este mai ascuns, cu atât este mai bine. Ușile nu sunt des-cuiate cu penseta, precum în filme și nici atât de rapid", au precizat oamenii legii.
În concluzie, aveți grijă ce ușă alegeți pentru locuință, dacă nu vreți să le dați o mână de ajutor infractorilor!



Comentează știrea

constantean
11 aprilie 2012
Am usa de lemn...

Dar dorm cu toporu' langa pat si cu shot-gun-ul sub perna, cioarele sunt asteptate... cutitele de bucatarie le-am ascutit in piata in asteptarea beregatilor de ciori de taiat

Jean Valjean
11 aprilie 2012
Panaramele care ne conduc

Spune-mi cine este seful Politiei si cum functioneaza justitia , ca sa-ti spun cati borfasi pe cap de locuitor sunt in tara. Daca ratatii aia din politie&justitie nu sunt in stare sa aplice legea si sa ne fereasca de borfasi,atunci hai sa renuntam sa-i mai platim si ajungem sa ne facem dreptate ca-n vestul salbatic(organizam potere si cand ii prindem pe borfasi ii spanzuram in piata publica)

V
11 aprilie 2012
Nu stiu ce anume va mira

Am facut,impreuna cu zeci de vecini, sesizare pt 1o trecere de pietoni-e aprobata acum aproape 11 luni!!2, amendarea celor care fac custi ilegale de caini pe langa blocuri de vreo 4-5 lunisi altele...oricum absolut nimc nu s-a rezolvat;PRIMARIA ,INSPECTORII SI ANGAJATII LOR NU FAC NIMIC..1, trecere de pietoni aprobata de 11-12 luni-si unii vecini au facut cerere de vreo 2-3- ani!2,aceleasi haite de caini in peninsula pe langa catedrala ortodoxa si catolica-de nu pot sa merg acolo fara frica;3, aceiasi caini pe langa toate blocurile din cartier desi ar fi trebuit distruse custile ilegale de caini si cei care au facut custi amendati -pt ca au semnat aproape 100 vecini de cartier!!ar mai fi si altelerdar la aceste probleme primaria nu a raspuns cu absolut nimic,nicio masura ,absolut nimic de 1 an de zile !!ASA CA NU VA MIRATI DRAGI CONSTANTENI, ACEASTA PRIMARIE SI ADMINISTRATIE NE SFIDEAZA TOTAL!

and
16 aprilie 2012
c

unul ca dvs trebuie sfidat ..daca credeti ca problemele constantenilor sunt cainii si trecerile de pietoni..

Răspuns la: Nu stiu ce anume va mira
Adăugat de : V, 11 aprilie 2012
Am facut,impreuna cu zeci de vecini, sesizare pt 1o trecere de pietoni-e aprobata acum aproape 11 luni!!2, amendarea celor care fac custi ilegale de...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4482 secunde