CONSTANȚA SE PREGĂTEȘTE ÎN CAZ DE POLUARE PE MARE!

153

Articole de la același autor

Astăzi 5.06.2018 s-a declanșat exercițiul comun de antrenament pentru căutare și salvare de vieți omenești pe mare și răspuns la poluare marină-SARPOL 2018.


Conform scenariului exercițiului, în urma coliziuni între două nave, o mare cantitate de produs petrolier este deversată în mare. Se intervine atât pe mare cât și la țărm, respectiv în zona în care se estimează că va ajunge pata de produs petrolier.


În aceste condiții o parte importantă a exercițiului prevede activități ale forțelor si mijloacelor de intervenție în zona plajei Modern din Constanța.


În urma declanșării exercițiului a fost convocat, în regim de urgență, Comandamentul Operativ de Depoluare Marină (CODM), care sub coordonarea prefectului județului Constanța s-a aprobat punerea in aplicare a Planului Național de pregătire, raspuns si cooperare in caz de poluare marină cu hidrocarburi.


La acest exercițiu sunt angrenate forte si mijloace de intervenție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apelor si Pădurilor, Ministerului Mediului, Ministerului Cercetării si Inovarii, Ministerului Sănătății, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Societati private si ONG-uri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8977 secunde