CONSTANȚA LUI MAZĂRE / Scandaluri și infracțiuni, în Ghetoul din Tomis Nord

Marţi, 18 Septembrie 2012, 23:10
5177
Ansamblul de locuințe sociale "Henry Coandă" reprezintă un pericol pentru vecinii de peste drum, pentru că - spun ei - persoanele care locuiesc de câteva luni acolo fură, dau petreceri și fac scandaluri. Ei se plâng în continuu și fac reclamații la Poliție, însă Primăria neagă acest lucru.

Încă de la început, Ansamblul "Henry Coandă" a constituit pentru constănțenii din Tomis Nord o mare problemă. Locuitorii de la blocurile din zonă sunt din ce în ce mai nemulțumiți atât de noii vecini, pentru că fură și fac scandaluri, cât și de utilajele care ridică praful câțiva metri în aer.

Aici au loc, periodic, scandaluri și furturi. Polițiștii au fost sesizați de nenumărate ori de vecini, care se plâng că li se fură preșurile de la ușă, hainele de pe sârmă etc. Deși primarul Radu Mazăre susținea faptul că, dacă locuitorii nu respectă regulamentul și liniștea publică, ei vor fi evacuați, până în prezent nu s-a luat nicio măsură.

Pe de altă parte, viceprimarul Decebal Făgădău spune că "nu este nevoie de supravegherea polițiștilor și, pentru că nu s-a semnalat niciun fel de incident, nimeni nu a fost evacuat".

Vecinii vor să se mute din zonă

Însă constănțenii din zona cu pricina nu sunt de aceeași părere. O femeie - care din motive lesne de imaginat a dorit să-și păstreze anonimatul - se plânge de faptul că "stau noaptea până târziu, se îmbată, fac petreceri în continuu". "Până să vină ei, nu aveam nicio problemă. E inuman ce se întâm-plă. Avem copii mici și nu pot dormi din cauza lor", a adăugat constănțeanca.

În legătură cu zona în care au fost amplasate locuințele sociale, vecinii de peste drum sunt nemulțumiți de faptul că "nouă nu ne-a cerut nimeni voie să construiască aici". "Acum sunt câteva sute, dar când vor fi câteva mii, ce vom face? Va trebui să ne mutăm, însă apartamentele noastre nu vor mai valora nimic. Cine va mai cumpăra în această zonă?", reclamă constănțenii din zonă. 


Polițiștii vor efectua razii

Deoarece razia din Piața Griviței a înregistrat un real succes, oamenii legii vor acționa similar și în cazul acestor module. În acțiunea lor de acum câteva săptămâni, polițiștii au reușit să legitimeze peste 600 de persoane și pe o parte i-au invitat la sediul Poliției pentru a le atrage atenția asupra a ceea ce-i așteaptă dacă mai fac scandaluri sau dacă locuiesc fără forme legale. Într-o casă naționalizată, de exemplu, au fost găsite 31 de persoane, deși, legal, una singură avea mutație. Așadar, oamenii legii știu că nu doar în Piața Griviței sunt asemenea probleme și, de aceea, vor demara, în curând, acțiuni preventive și în zona campusului "Henry Coandă". 


Peninsula și CET, zone periculoase

În special cartierele mărginașe ale Constanței au fost mereu privite ca având un potențial ridicat de infracțiuni.

În Zona Peninsulară, în această vară, a fost o "explozie" a infrac-țiunilor de furt din mașini. Turiștii care îndrăzneau să plece doar câteva minute de la mașină și lăsau ceva la vedere, la întoarcere, aveau surpriza de a găsi vehiculul spart și toate bunurile lipsă.

O altă zonă problematică a Constanței, din punctul de vedere al "chefliilor", este CET. Pentru că sunt multe bodegi de unde oamenii își pot procura băutură ieftină, nu-i de mirare că se îmbată și fac scandal. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2014 secunde