Constanța intră în amenajare rutieră. Podul IPMC, în sfârșit finalizat!

925
3

Articole de la același autor

Pentru că sezonul estival 2015 se apropie cu pași rapizi, autoritățile locale vor să pună la punct mai multe aspecte din traficul rutier, care creează probleme și ambuteiaje. Astfel, mai multe tronsoane de drum vor fi asfaltate, va fi amplasat un nou sens giratoriu, iar breteaua de autostradă (ieșire A4) va fi reamenajată.

În plin sezon estival, marea problemă a municipiului, dar și a județului Constanța o reprezintă aglomerația de nedescris și viteza redusă cu care se circulă. Pentru pregătirea sezonului estival 2015, reprezentanții municipalității și cei ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța au avut o întrevedere, în cadrul căreia s-au clarificat mai multe aspecte care țin de circulația rutieră.

Podul IPMC, deschis complet circulației

Prima schimbare de care se vor bucura șoferii constănțeni ține de podul IPMC. Pasajul Filimon Sârbu va fi finalizat și redat integral circulației în prima decadă a lunii mai.

Reamintim că, de-a lungul timpului, din cauza gropilor din asfalt și a conformației drumului, au avut loc mai multe accidente rutiere. De departe, cel mai grav s-a produs în iunie 2013, când un tânăr a pierdut controlul direcției și a pătruns pe sensul opus, unde s-a izbit violent de balustrada de protecție a podului, care s-a desprins, a pătruns pe ușa din stânga și a ieșit prin lunetă. Bărbatul a fost secționat de parapetul metalic și a decedat pe loc. La acea dată, familia tânărului dădea vina pe administratorul drumului, spunând că, dacă balustrada era fixată așa cum trebuie, victima nu ar fi decedat.

Un nou sens giratoriu

O altă modificare care îi va încânta pe șoferi ține de asfaltarea DN 2A - bulevardul Tomis. Autoritățile locale spun că lucrările au început dinspre localitatea Mihail Kogălniceanu spre Constanța, iar programul se preconizează că va fi finalizat la începutul sezonului estival 2016.

Șoferii constănțeni trebuie să mai știe că sensul giratoriu de la Cumpăna va fi iluminat și modernizat. Pentru aceasta, sensul giratoriu va trece în administrarea municipalității.

Și la ieșire din Constanța către Valu lui Traian vor fi făcute mai multe modificări. Astfel, descărcarea autostrăzii A4 în DN 3 va fi amenajată, proiectul având deja asigurată finanțarea necesară, iar constructorul va începe în curând lucrările. De asemenea, în dreptul reprezentanței Renault, vor fi reluate lucrările de amenajare a sensului giratoriu. Acest proiect se va finaliza, potrivit autorităților locale, până pe 15 iunie.

"Toate investițiile, lucrările și măsurile se circumscriu unui efort de a asigura un acces ușor în municipiu atât constănțenilor, cât și turiștilor", au conchis reprezentanții Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

Fuiorea
23 aprilie 2015
Proiect

Totul devine posibil atunci când te concentrezi asupra modalităților prin care poți reuși, strigând de fiecare dată când îți vine o idee care îți justifică de ce nu poți reuși:"Următoarea idee!". Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ObdwyqKcMaKP
3 decembrie 2016
BBUSGxHg

uKCHjv xbpeufkgtdsg, [url=http://ndxujenbozia.com/]ndxujenbozia[/url], [link=http://zzxyyeqhldct.com/]zzxyyeqhldct[/link], http://kkpktovsfkyo.com/

YqiStmvwIGrRqGXOdYQ
6 decembrie 2016
mkUAenXptYsTDyoYEBe

owGrGB fskhrsuorexp, [url=http://dtremqyxdgji.com/]dtremqyxdgji[/url], [link=http://zbikctnurbyg.com/]zbikctnurbyg[/link], http://lgdzfipbtsxa.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5702 secunde