€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

Constanța, împânzită de SENSURI GIRATORII. Unde vor fi amplasate

Ştire online publicată Joi, 28 Noiembrie 2013. Autor: Andreea ILIESCU
Municipiul Constanța va avea noi sensuri giratorii. Schimbările sunt menite, spun polițiștii, să reducă viteza cu care circulă unii șoferi, dar și pentru evitarea forțării pătrunderii într-o intersecție. Iată unde vor fi amplasate noile „ronduri” ale Constanței.

Două noi sensuri giratorii au fost amenajate, recent, în municipiul Constanța, iar pentru alte cinci se va începe construcția în curând. O afirmă polițiștii rutieri, care au dat aviz pozitiv.

„Conform Codului rutier, orice amenajare rutieră se realizează în baza autorizației administratorului drumului public, în acest caz, Primăria Constanța, cu avizul poliției Rutiere, fiind două condiții care trebuie îndeplinite cumulativ”, afirmă subcomisarul Ciprian Sobaru, șeful Ser-viciului Rutier Constanța.

Aurel Vlaicu, împânzit de sensuri giratorii

Două sensuri giratorii noi au fost amenajate și finalizate de câteva zile. Este vorba despre intersecția dintre bulevardul Aurel Vlaicu și strada Nicolae Filimon și despre cel din zona Pescărie.

De asemenea, pentru alte cinci „ronduri” se va începe amenajarea în curând, rutieriștii constănțeni dând aviz pozitiv. Este vorba despre bulevardul Mamaia, în zona Perla, bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu strada Sucevei, în zona CCINA, bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Rovas, pe bulevardul Aurel Vlaicu, la intersecție cu strada Cumpenei și în zona Brotăcei.

„Pe aceste sectoare, aveam probleme cu viteza excesivă și, de asemenea, pe-ricolul de accidente era crescut din cauza celor care forțau pătrunderea în intersecție”, mărturisește Ciprian Sobaru.

Sens giratoriu sau semafor?

Polițiștii constănțeni afirmă că sensurile giratorii sunt soluții mai bune, în comparație cu semafoarele, pentru că nu necesită întreținere și nici nu se pot defecta.

„Sensul giratoriu își găsește utilitatea fie prin înlocuirea unei instalații de semaforizare dintr-o intersecție, fie prin realizarea unui acces sigur al autovehiculelor de pe o arteră laterală pe o arteră cu prioritate. Sensul giratoriu nu se defectează dacă în cartier este o pană de curent ori din cauza vremii nefavorabile și, pe deasupra, reprezintă un impediment pentru cei care depășesc limita de viteză”, spune polițistul.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7525 secunde