Constanța, împânzită de SENSURI GIRATORII. Unde vor fi amplasate

3427
18
Constanța, împânzită de SENSURI GIRATORII. Unde vor fi amplasate - fondsensurigiratorii4-1385573917.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanța va avea noi sensuri giratorii. Schimbările sunt menite, spun polițiștii, să reducă viteza cu care circulă unii șoferi, dar și pentru evitarea forțării pătrunderii într-o intersecție. Iată unde vor fi amplasate noile "ronduri" ale Constanței.

Două noi sensuri giratorii au fost amenajate, recent, în municipiul Constanța, iar pentru alte cinci se va începe construcția în curând. O afirmă polițiștii rutieri, care au dat aviz pozitiv.

"Conform Codului rutier, orice amenajare rutieră se realizează în baza autorizației administratorului drumului public, în acest caz, Primăria Constanța, cu avizul poliției Rutiere, fiind două condiții care trebuie îndeplinite cumulativ", afirmă subcomisarul Ciprian Sobaru, șeful Ser-viciului Rutier Constanța.

Aurel Vlaicu, împânzit de sensuri giratorii

Două sensuri giratorii noi au fost amenajate și finalizate de câteva zile. Este vorba despre intersecția dintre bulevardul Aurel Vlaicu și strada Nicolae Filimon și despre cel din zona Pescărie.

De asemenea, pentru alte cinci "ronduri" se va începe amenajarea în curând, rutieriștii constănțeni dând aviz pozitiv. Este vorba despre bulevardul Mamaia, în zona Perla, bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu strada Sucevei, în zona CCINA, bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Rovas, pe bulevardul Aurel Vlaicu, la intersecție cu strada Cumpenei și în zona Brotăcei.

"Pe aceste sectoare, aveam probleme cu viteza excesivă și, de asemenea, pe-ricolul de accidente era crescut din cauza celor care forțau pătrunderea în intersecție", mărturisește Ciprian Sobaru.

Sens giratoriu sau semafor?

Polițiștii constănțeni afirmă că sensurile giratorii sunt soluții mai bune, în comparație cu semafoarele, pentru că nu necesită întreținere și nici nu se pot defecta.

"Sensul giratoriu își găsește utilitatea fie prin înlocuirea unei instalații de semaforizare dintr-o intersecție, fie prin realizarea unui acces sigur al autovehiculelor de pe o arteră laterală pe o arteră cu prioritate. Sensul giratoriu nu se defectează dacă în cartier este o pană de curent ori din cauza vremii nefavorabile și, pe deasupra, reprezintă un impediment pentru cei care depășesc limita de viteză", spune polițistul.

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
sinuba
28 noiembrie 2013
nu peste tot

Este o mare prostie sa pui sensuri giratorii peste tot. La Cora este o mare belea si in general in marile intersectii trebuie sa ramana SEMAFOARE. Politia chiar nu vede ori se mai spala ceva banuti.

ciprian
28 noiembrie 2013
Nu chiar

Sung de accord can sensurile giratorii sunt bune, dar nu LA intersectia a doua strazi foarte agglomerate. LA Cora desi in majoritatea timpului (exceptie orele de varf) traficul este mai fluent, este o adevarata aventura sa intri in giratoriu totul bazandu-se pe tupeu si noroc. Acea intersectie imi aduce aminte de un filmulet de pe You Tube cu traficul din India

st3fun
28 noiembrie 2013
sens giratoriu Cora

la Cora, problema este cauzata de trecerile de pietoni, situate mult prea aproape de sens si lipsa sentimentului civic al pietonilor de a traversa toti o data, nu la departare de 2 benzi fiecare.

nelu
28 noiembrie 2013
sens giratoriu

Daca se poate unul si la esirea de la Academia Navala.Este un HAOS de nedescris , la intrare si la iesire, la orice ORA din Zi si noapte.

Agliyah AI
28 noiembrie 2013
fara sensuri giratorii

Intr-adevar,acolo se spala niste "banuti" ai oamenilor destepti,la Cora trebuia semafor,se circula greu cu el,insa parca este mai greu fara! Toti "istetii" iti taie calea si mai nou te opresti tu pentru unii in sens sa le dai prioritate. Pe varianta când s-au pus sa faca giratoriu (normal ca se lucra ziua,cand era trafic intens ),odata ce s-a trecut de giratoriul de la Real,se circula bara la bara. Politistul care statea in giratoriul nou format,in loc sa dirijeze traficul,mai mult il incurca! Nu mai pun la socoteala faptul ca statea sa ploua,picura si "muncitorul patriei" turna asfalt,ceilalti erau la adapost! Si as mai putea enumera,dar nu mai citeste nimeni! :)

Pintea Viteazul
28 noiembrie 2013
Cora Bratianu pierde multi clienti

Sa iesi de la Cora si sa incerci sa faci stinga spre Palas este o adevarata aventura trebuie sa traversezi 3 benzi de circulatie pline de masini. De aceea evit sa merg la Cora datorita nebuniei din intersectie . Semafoarele ar trebui sa functioneze ziua iar noaptea sa fie oprite.Sensurile giratorii sunt utile la intersectiile dintre o stada cu trafic mai redus cu un bulevard -ce s-ar intimpla daca la Casa de Cultura s-ar face un sens giratoriu -ar fi haos. Solutia semafor in 5 timp si trecerile de pietoni semaforizate cum era inainte.

admirator
28 noiembrie 2013
in sfarsit,

faceti sens giratoriu si la aurel vlaicu/cumpenii! ce-ati patit? sau acum e proiectul si realizarea la primavara? ca pentru maidanezi nu aveati bani......

CORA
28 noiembrie 2013
CORA

CORA,CORA,CORA....CEA MAI GREA INTERSECTIE,MULTI SAU MAI ALES MULTE SOFERITE EVITA MALL-UL CORA DIN CAUZA GIRATORIULUI PREA AGLOMERAT..

CONSTANTA
28 noiembrie 2013
SOVEJA

DAR DE INTERSECTIA SOVEJA CU STEFANITA VODA CE SPUNETI?CAM CATE ACCIDENTE MAI TREBUIE SA SE PRODUCA PANA SE IA VREO HOTARARE?

da
28 noiembrie 2013
consumul de carburant

Va creste exponential !

Răspuns la: nu peste tot
Adăugat de : sinuba, 28 noiembrie 2013
Este o mare prostie sa pui sensuri giratorii peste tot. La Cora este o mare belea si in general in marile intersectii trebuie sa ramana SEMAFOARE...
18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0737 secunde