Ce spionează constănțenii și de ce?

Constanța 007

2078
7

Articole de la același autor

Chiar dacă există anumite servicii care se ocupă cu ascultarea și înregistrarea, mai mult sau mai puțin legală, a convorbirilor telefonice sau cu urmărirea unor persoane suspectate că au comis fărădelegi, în mulți dintre români se poate spune că există un mic "Bond 007".

Dacă unii se "înarmează" cu tot felul de ustensile sofisticate demne de un spion englez pentru a-și apăra bunurile, afacerile sau a-și urmări nevestele, alții nu vor decât să fie în posesia unor informații pentru a șantaja anumite personaje sau pentru a deveni, astfel, în accepțiunea lor, mai puternici.
În România, există câteva magazine on-line specializate care comercializează tot felul de instrumente de urmărire, ascultare ori filmare tip "spion". Prețurile, în multe dintre cazuri, sunt piperate, dar, cu toate acestea, astfel de afaceri se pare că prind și sunt destul de profitabile.

Câți "ochi" sunt pe voi?
Dacă cineva "a pus ochii" pe dvs., trebuie să știți că puteți fi urmărit în locuri în care nici nu vă puteți imagina. La birou, în mașină, la întâlniri, acasă… Microfoane pot fi montate până și într-un amărât de prelungitor, într-un cuier sau… în mouse-ul de la calculator! Un stick, un telefon uitat nevinovat pe masă, o scrumieră, un prelungitor, un cuier sunt doar câteva dintre lucrurile inofensive pe care le aveți în preajmă și care vă urmăresc orice mișcare. Dar este legală folosirea lor? Până într-un anume punct, da. Abia dacă informațiile ori imaginile obținute sunt folosite pentru a vă șantaja sau a vă murdări imaginea, toată această activitate capătă iz penal.

Filmat de ceasul de birou
Dar ce "instrumente" interesante se pot cumpăra de pe net pentru a-ți spiona soția, copiii, partenerii de afaceri sau angajații?
La mare căutare este pixul cu cameră, cu ajutorul căruia puteți surprinde anumite momente, fără ca cineva să-și dea seama. Acesta poate fi folosit atât în interior, cât și în exterior, și poate fi dotat și cu reportofon.
Ceasul de mână cu microcameră încorporată este un dispozitiv folosit de către persoanele care doresc să obțină dovezi audio / video într-un mod cât mai discret. Microcamera ceasului este disimulată astfel încât ea nu poate fi detectată.
Un banal ceas de birou poate fi prevăzut cu o microcameră care poate înregistra absolut tot ce se petrece în casă, apartament sau birou atâta timp cât sunteți plecați.
Brichetele cu microcamere sunt deseori folosite atât pentru filmări în interior, cât și în exterior. În categoria brichetelor cu microcamere, puteți găsi brichete clasice din plastic, care nu bat deloc la ochi, dar pot fi și cu activare vocală, respectiv brichetele zippo negre, care sunt gravate. Microcamere pot fi montate și în telecomanda auto, care pot filma discret fără a vă strica acoperirea.
Foarte folosiți sunt ochelarii cu cameră ascunsă, care sunt ideali pentru persoanele care doresc să surprindă absolut tot ce se întâmplă în fața lor.

Cravata care vă filmează!
Există însă și microcamerele vestimentare, care pot fi încorporate în diverse obiecte vestimentare, cum sunt cravata, nasturele, borseta sau șapca. Există și camera pentru bordul mașinii, care este destinată celor care doresc să înregistreze ce trasee sunt făcute cu un anumit autoturism. Dacă vreți să știți că biroul ori casa vă sunt în siguranță, puteți folosi camerele IP cu transmisie pe internet, care sunt pentru supravegherea casei, apartamentului ori biroului de la distanță. Acestea au avantajul că imaginile filmate pot fi vizionate de oriunde v-ați afla, pe internet.
Dispozitivele pentru monitorizare PC sunt echipamente cu ajutorul cărora puteți supraveghea atât calculatorul personal, cât și un calculator străin. Echipamentele de urmărire pot fi montate în mufa PS2 sau USB și în mouse-ul GSM.

Vânzările cresc când încep copiii școala
Vlad Zamfir, care se ocupă de comercializarea unor astfel de produse pe site-ul www.spioneaza.ro, ne-a declarat că cea mai mare căutare o au microfoanele spion și pixurile cu cameră.
"Dacă, în anii trecuți, erau folosite astfel de echipamente în multe cazuri ce priveau problemele de cuplu, acum, ele sunt utilizate foarte mult de persoanele care au probleme cu bonele ori copiii", ne-a declarat acesta.
Potrivit persoanei citate, vânzările cresc în perioada începerii anului școlar, dovadă că părinții se "aprovizionează" cu astfel de dispozitive pentru a-și urmări odraselele la școală, dar și în perioada sărbătorilor de iarnă, când multă lume pleacă de acasă și vrea să își știe bunurile în siguranță.
Dar cu ce situații mai ciudate s-a întâlnit acesta de-a lungul timpului? "Am avut un client care a cumpărat o microcameră tip breloc și susținea că a creat un balon pentru a trimite dispozitivul în spațiu, urmând ca acesta să înregistreze video și să se întoarcă după îndeplinirea misiunii. Tipul are cam 30 de ani și părea foarte serios, la fel și proiectul său. Precizez că dis-pozitivul respectiv rezistă la temperaturi max: +60 grade / -20 grade", ne-a mărturisit Vlad Zamfir.

Cum a rezolvat o cameră spion un scandal în cuplu
"În general, sunt cumpărate modulele GSM pentru a obține un plus de siguranță. Sunt clienți care merg să cumpere case / mașini sau alte bunuri și se folosesc de aceste aparate pentru a verifica seriozitatea vânzătorilor. Totul depinde de situație, de oportunitatea de a utiliza dispozitivul într-un mod legal. Aceste aparate pot fi utile și pentru a controla o întâlnire de afaceri într-un spațiu public. Se pornește o discuție între un grup de persoane și cel care este interesat să vadă dacă are de pierdut sau de câștigat părăsește masa lăsând activ în haina sa un modul GSM", ne-a mai povestit Zamfir.
"Cunosc un client care a cumpărat un ceas digital cu cameră pentru că îi dispăreau lucruri din propria casă și mereu se certa cu soția dând vina pe aceasta, pentru că nu existau urme de efracție.
Ulterior, s-a dovedit că un prieten apropiat copiase cheile lor și vizita locuința în lipsa propietarilor", ne-a povestit Zamfir, demonstrând că, în anumite situații, un astfel de aparat este de o importanță majoră.
Din punctul său de vedere, Constanța se află pe al șaselea loc în privința achiziționării aparatelor "spion".
De partea cealaltă, Bogdan Bot, de la site-ul www.spy.ro, ne spune că, în ceea ce privește cumpărarea unor astfel de produse, Constanța s-ar afla pe locul trei sau patru. Ultima achiziție făcută de un cetățean din Constanța a fost un cuier cu cameră, în valoare de 289 de lei, cumpărat chiar vineri.

Ce spune Poliția?
Reprezentanții Poliției nu sunt de acord cu folosirea unor astfel de echipamente. "Aceste magazine sunt ca și magazinele etnobotanice, mai mult ne încurcă!", ne-a declarat șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța, comisar șef Gheorghe Lupșe.
"Sunt unii care folosesc tot felul de stații performante, care costă foarte mult, pentru a comunica între ei, pentru că știu că, dacă sunt suspectați de comiterea vreunei infracțiuni, le sunt interceptate telefoanele", ne-a spus acesta.
Șeful IPJ Constanța, comisarul șef Valentin Burlacu, ne-a declarat, în schimb, că astfel de echipamente sunt folosite, de regulă, pentru șantaj.



Comentează știrea

Constanta
19 noiembrie 2011
Voi v-ati pierdut calitatea de "a informa", slugilor

Primul motiv pentru care presa scrisa a aparut in lumea asta larga a fost acela de a oferi informatie. Fie ca unele dintre ele nu erau pe placul tuturor, informatiile au circulat in presa. Dar voi, slugilor, pentru a face un joc al unor interese vremelnice, ati incetat sa oferiti taman acest lucru. La referendumul local nu ati informat ca exista si se tine. Interesul puterii era sa nu reuseasca sa nu faca numarul necesar pt calidare si ati sacrificat informatia in favoarea interesului. Acum Mangalia nu are caldura datorita si datorita actiunii iresponsabile a aceluiasi reprezentant al puterii. Si inca o data, lasati subiectul in neant. Nu-i nimic, scoateti hartie tiparita. Va fi un bun material didactic pentru cum nu trebuie facuta presa.

admirator
19 noiembrie 2011
au informat

-despre referendumul local- presa centrala, televiziunile (centrale, locale), ziarele PSD/PNL (locale, centrale). Au informat oamenii dvs., prin legaturile de la om la om. Au fost lipite afise, banere etc. Domnia voastra uitati ca o campanie publicitara se plateste. Ati dat bani la Cuget liber pentru asta? Atunci, cum se justifica banii cheltuiti de CJC pentru campanie electorala, daca sustineti ca populatia nu a fost informata? Vedeti ca sabia are doua taisuri, "tavarasi"! Apoi, va este greu sa recunoasteti ca majortitatea electoratului din acest judet nu-i cu voi? Demisia! Ati promis-o de la ultima alegere pierduta. Si a fost intens mediatizata de toti. Sau maidanezul nu se lasa dus din usa macelariei? Nici macar in Brazilia... (Ca veni vorba: s-a dat voie la eutanasierea maidanezilor! S-au adunat maidanezii de pe strazi?)

Zamfir Vlad
19 noiembrie 2011
adaugam..

mentionez ca foarte multe aparate au ajutat la prinderea infractorilor, respectiv aparate de localizare prin gps sau camere cu senzor de miscare. intr-adevar ceea ce sustine D.Burlacueste in legatura cu statiile performante este adevarat dar aceste sisteme "w-talk" sunt aparate generale, care se gasesc peste tot, chiar mai putin in magazinele spy.

Zamfir Vlad
19 noiembrie 2011
adaug...

Hmmm, ma asteptam la o alta parere din partea D.Burlacu, de multe ori organele de politie se folosesc pentru prinderea infractorilor, de aparate de localizare gps, microcamere cu senzori etc. Statiile despre care vorbeste dumnealui sunt aparate generale, care se gasesc in majoritatea magazinelor de electronice, mai putin chiar, in cele "spy".

gadgetmagazin
26 septembrie 2013
Aparatura spionaj

Eu am gasit un dispozitiv care este foarte eficient. Un prelungitor 220V cu microfon spion gsm incorporat. Se introduce microfonul in prelungitor si sunetele se transmit direct pe telefonul mobil. Cu un simplu apel telefonic. Aici este pagina web cu stirea. http://www.gadget-magazin.ro/acasa/8-prelungitor-spion.html

roshul
30 martie 2015
sacul cu bani

in 2007 traficantul de droguri chetrariu claudiu constantin lasa jumate din bani sub scaunul din dreapta in masina mea fiat stilo b 83 afe , prea multi la el la targ auto vitan , in targ jumatatea cealalta de bani pentru procurorul simona rusu . mitah , blat .

roshul
30 martie 2015
sacul cu bani

in 2007 traficantul de droguri chetrariu claudiu constantin lasa jumate din bani sub scaunul din dreapta in masina mea fiat stilo b 83 afe , prea multi la el la targ auto vitan , in targ jumatatea cealalta de bani pentru procurorul simona rusu . mitah , blat . in 2008 procurorul simona rusu - adrian , o data .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9137 secunde