Conferențiarul de la Universitatea "Ovidius", pus sub control judiciar de magistrați

353
Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile, pe numele Gabrielei Lilios, acuzată de instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului. Ea va fi cercetată sub control judiciar, însă procurorii DNA Constanța au depus contestație. 




Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus urmărirea penală și reținerea pentru 24 de ore, începând de ieri, față de Gabriela Lilios, pentru instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului. 
Potrivit procurorilor, în cursul anului 2016, Gabriela Lilios, cu intenție directă, printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmații mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpații Țarălungă Gheorghe și Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanța. Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Țarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de luare de mită, săvârșite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța.


Declarația martorului respectiv, dată în cadrul ședinței publice din data de 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmații făcute în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală și de a induce în eroare instanța de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a ușura situația juridică a inculpatului Țarălungă Gheorghe.
Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Gabriela Lilios urmează să fie prezentată astăzi la Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9514 secunde