Condus pe ultimul drum. Ce spun procurorii în cazul accidentului lui Răzvan Ciobanu

462
Condus pe ultimul drum. Ce spun procurorii în cazul accidentului lui Răzvan Ciobanu - fotofondrazvanciobanu-1556810388.jpg

Articole de la același autor

Mort la Constanța în noaptea de Paște, creatorul de modă Răzvan Ciobanu a fost înmormântat, ieri, la București. Ancheta privind împrejurările producerii accidentului în care stilistul și-a pierdut viața continuă însă și va mai dura până când oamenii legii vor reuși să pună cap la cap toate informațiile și să contureze concret ce s-a întâmplat în acea noapte fatidică.


Deși mai sunt voci care susțin ipoteze precum sinucidere sau crimă, anchetatorii au deja câteva concluzii clare. Iar accidentul pare să fi fost o combinație fatală de reguli de circulație încălcate și ghinion teribil. De la faptul că a mers cu viteză mult peste cea legală, că nu a purtat centura de siguranță, că s-ar fi urcat la volan sub influența drogurilor, până la ghinionul de a fi încurcat drumul, Răzvan Ciobanu pare să fi murit exact așa cum a trăit, sub semnul hazardului. Din păcate, se pare că șansele sale de supraviețuire, dacă accidentul nu s-ar fi petrecut într-o zonă părăsită, ar fi fost oricum foarte mici. Rănile au fost extrem de grave și decesul a survenit rapid.


"Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului Rutier al Poliției Municipiului Constanța efectuează cercetări privind împrejurările în care a decedat numitul Ciobanu Răzvan în noaptea de 28 - 29 aprilie 2019. Ancheta vizează circumstanțele producerii accidentului auto în care a fost implicată victima. Din investigații a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localității Săcele din jud. Constanța, a rulat aproximativ 850 m și apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor. Conducătorul auto era singur în autovehicul și nu purta centură de siguranță, aspecte constatate cu ocazia cercetării la fața locului de către experți", se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.


Leziuni multiple și extrem de grave
Potrivit procurorilor, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului.


"În ceea ce privește poziția în care a fost găsită victima, precizăm că aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului și găsită în proximitatea acestuia, orientată cu fața în jos. Specialiștii SMURD sosiți la fața locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziției victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice. Ulterior finalizării activității de cercetare a locului faptei și plecării organelor de poliție, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăștiate pe o suprafață mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători", mai precizează Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass-Media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.


Din concluziile preliminare ale medicului legist, "moartea lui Răzvan Ciobanu a fost violentă și s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică și de coloană toracală". Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanțele unui accident rutier prin lovire cu și de corpuri dure și prin comprimare între corpuri dure și au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morții. Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice, iar analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Național de Medicină Legală "Mina Minovici" București.


"În prezent, ancheta este în desfășurare, fiind administrate probe și efectuate acte de urmărire penală, în vederea aflării adevărului și stabilirii în mod corect și complet a circumstanțelor producerii accidentului auto ce a avut ca urmare decesul numitului Ciobanu Răzvan", mai spun procurorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5361 secunde