Condamnat pentru una dintre cele mai mari culturi de cannabis găsite în Constanța

261
Condamnat pentru una dintre cele mai mari culturi de cannabis găsite în Constanța - culturacannabis-1624557996.jpg

Articole de la același autor

Un constănțean de 30 de ani a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, după ce, în luna februarie a anului trecut, polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au descoperit că avea o hală întreagă plină cu ghivece cu cannabis.

În 2020, polițiștii de la Crimă Organizată s-au autosesizat cu privire la existența unei culturi de cannabis în municipiul Constanța și au descins într-o percheziție la adresa suspectată că ar „ascunde” afacerea ilegală, cât și la domiciliul lui Andrei M.. Descoperirea a fost una consistentă: 117 ghivece cu cannabis, dar și 11 kilograme de plante uscate, mai multe arme albe, un pistol de air soft și un spray lacrimogen. Cultura de cannabis a fost realizată, potrivit anchetatorilor, într-o hală închiriată, care în trecut fusese service auto. Inculpatul a realizat o serie de modificări și a echipat hala cu dispozitive de iluminat și încălzire speciale. Inspirația i-a venit, cel mai probabil, dintr-o carte în format pdf, găsită de oamenii legii în posesia suspectului: „Ghidul crescătorului (sfaturi, idei tutoriale)“, care avea pe copertă imaginea unei frunze de cannabis și mesajul: „Marijuana este poarta spre fericire! Prin interzicerea acestei plante înțeleg că vreți să mă privați de fericire, libertate și de bună dispoziție”.

În timpul anchetei penale, oamenii legii au stabilit că Andrei M. a închiriat hala de la proprietarul care este navigator, afirmând că deține o afacere prin care comercializează articole de îmbrăcăminte. Pentru hala respectivă plătea o chirie de aproximativ 1.000 de lei pe lună. Audiat de oamenii legii, proprietarul a arătat că nu știa de activitatea ilegală.

Suspectul a recunoscut în fața anchetatorilor deținerea culturii de cannabis, dar a susținut că le cultiva pentru consumul propriu. Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare, decizie atacată de inculpat la instanța superioară. În urma analizării dosarului, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au respins contestația, astfel că decizia Tribunalului Constanța a rămas definitivă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5207 secunde