La PUȘCĂRIE! Condamnare cu EXECUTARE în cazul Liviu Dragnea/angajări fictive. Judecătorii citesc sentința

3288
La PUȘCĂRIE! Condamnare cu EXECUTARE în cazul Liviu Dragnea/angajări fictive. Judecătorii citesc sentința - dragnea-1558954486.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, azi, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Instanța supremă a menținut în cazul lui Liviu Dragnea pedeapsa aplicată de instanța de fond.

Decizia de condamnare a fost luată de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecători făcând opinie separată, în sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv că acel complet de la fond ar fi trebuit să fie specializat în fapte de corupție.

Și Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, a rămas cu condamnarea de la instanța de fond, respectiv 3 ani, 7 luni și 20 de zile de închisoare cu executare.

Pe de altă parte, Instanța supremă a admis apelurile unora dintre inculpați, reducând pedepsele aplicate acestora la fond.

Astfel, pedepsele acordate acum sunt: Adriana Botorogeanu - 2 ani cu suspendare, termen de încercare de 4 ani; Rodica Miloș, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman - 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani; Ionel Marineci, fost șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei - 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani; Constantin Claudiu Balaban, șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria - achitat pentru abuz în serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual, termen de încercare 3 ani; Nicușor Gheorghe, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare - achitat pentru abuz în serviciu, 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual, termen de încercare de 2 ani.

Au fost achitate Valentina Mirela Marica, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, și Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea și fostă coordonatoare a Complexului de servicii destinat copilului și familiei.

Președintele PSD Liviu Dragnea declara aseară, întrebat fiind dacă are bagajele făcute în contextul condamnării de luni, că acesta este un "spectacol prost". "E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut", i-a răspuns liderul PSD undei jurnaliste care a întrebat dacă are bagajele făcute.

Potrivit DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizației PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menținerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul Organizației PSD Teleorman.

DNA susține că, în calitate de președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona și controla activitatea DGASPC Teleorman, instituție în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica. Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica să fie menținute în funcție la DGASPC Teleorman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6695 secunde