Concluzia expertizei psihologice asupra bărbatului din Brașov care și-a ucis familia

Vineri, 08 Iunie 2018, 16:42
923
Bărbatul în vârstă de 43 de ani din Brașov, care în luna martie și-a ucis soția și cei doi copii, după ce i-a înjunghiat pe aceștia în timp ce dormeau, a avut discernământ scăzut în momentul comiterii faptelor, se arată în rezultatul expertizei psihiatrice. Procurorii spun că bărbatul va răspunde penal pentru faptele sale și va fi internat pentru tratament medical într-un spital penitenciar, scrie Digi24.ro. 


Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, procurorii au primit vineri, rezultatul expertizei psihiatrice realizate la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici în cazul bărbatului de 43 de ani care și-a ucis familia.


Astfel, documentul precizează că bărbatul a avut discernământ scăzut în momentul comiterii faptelor, iar comisia de expertiză recomandă să fie luată față de acesta măsura de siguranță a obligării la tratament medical, care urmează să aibă loc în cadrul unui spital penitenciar.


Anchetatorii susțin că rezultatul acestei expertize psihiatrice înseamnă că bărbatul  poate răspunde penal pentru faptele sale.


Procurorii așteaptă și rezultatul analizelor toxicologice pentru a se vedea dacă se afla sub influența substanțelor interzise în momentul comiterii crimelor.


Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov au mai precizat că familia femeii ucise, cei doi bunici ai ei și sora ei, s-a constiuit parte civilă în dosar, solicitând în total daune morale de 1.500.000 de euro. Procurorii au luat măsuri asiguratorii în cauză, ei au pus sechestru pe apartamentul în care a locuit această familie și au pus poprire pe conturile bancare identificate pe numele bărbatului.


Florin Mircea Buliga și-a ucis familia pe data de 27 de martie. El a spus în cadrul anchetei că a mers la Mănăstirea Șinca Veche unde s-a rugat și a participat la o prelegere ținută de o măicuță, care prezenta mănăstirea unor turiști.


Pe drumul spre Brașov, bărbatul spune că a avut o revelație și a conștientizat păcate comise de el, motiv pentru care ar fi vrut să-și ia viața. Cu ajutorul unui cuțit pe care îl avea asupra sa, el susține că a încercat să se înjunghie în inimă, dar anchetatorii spun că rana produsă a fost una superficială.


Bărbatul a ajuns acasă, iar prima persoană pe care a omorât-o a fost soția sa, fapta având loc luni, în jurul orei 23.00. Femeia adormise pe o masă de masaj, iar bărbatul a înjunghiat-o cu un cuțit în inimă. La jumătate de oră după comiterea faptei, acasă a venit fata lui, în vârstă de 18 ani. El a stat de vorbă cu ea, fără a-i spune însă ce făcuse, iar la un moment dat fata a mers în camera ei și s-a culcat. Apoi, bărbatul a mers și a înjunghiat-o în inimă cu același cuțit cu care el ar fi încercat să se sinucidă. Ultima victimă a fost băiatul său, de 13 ani, bărbatul a mers în camera acestuia și l-a înjunghiat în inimă.


El a povestit anchetatorilor că prin aceste fapte ar fi făcut un bine membrilor familiei sale, considerând că lumea este nedreaptă, iar soția și copiii săi se află acum într-o lume mai bună și sunt liniștiți.


Bărbatul a recunoscut că în trecut a avut probleme cu alcoolul și că ocazional mai consumă cannabis. El este cercetat în stare de arest preventiv.


Pagina a fost generata in 0.5061 secunde