€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Comisia juridică amână votul pe cererea DNA privind urmărirea penală a lui Tăriceanu

Ştire online publicată Marţi, 04 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Comisia Juridică din Senat a amânat, marți, votul privind cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu.Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a precizat că a făcut o recomandare colegilor din Senat să vină să consulte documentele DNA „sub protecția confidențialității”, iar apoi votul va fi dat săptămâna viitoare.

„Eu argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la comisie, acum există numai o trecere în revistă mai detaliată a lor, dar trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acțiune de începere a urmăririi penale și Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală. Deci comisia (juridică - n.r.) nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de Procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunității, din punct de vedere politic, asupra acestei solicitări”, a precizat, luni, Tăriceanu, conform Agerpres.

Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, anunța marțea trecută, după audierea lui Călin Popescu-Tăriceanu, că s-a convenit cu avocatul acestuia ca până luni de dimineață să depună note scrise în urma întrebărilor din partea membrilor comisiei.

Tăriceanu a declarat luni că notele scrise s-au multiplicat pentru a fi puse la dispoziția membrilor comisiei. „Probabil că mâine voi mai depune și un alt set de note”, a adăugat el.

Pe 7 noiembrie, Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susțin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9077 secunde