€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Comisia Europeană cere SUA să elimine vizele pentru toate țările UE, inclusiv pentru România

Ştire online publicată Miercuri, 19 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Comisia Europeană a reiterat, miercuri, apelul adresat Statelor Unite în sensul eliminării vizelor de călătorie pentru toate țările membre ale Uniunii Europene, inclusiv pentru România.


Comisia Europeană a prezentat miercuri un raport de evaluare asupra progreselor înregistrare în ultimele 12 luni în sensul obținerii reciprocității regimului de vize în relația cu Statele Unite, în contextul în care, pentru Blocul comunitar, este singurul caz de nonreciprocitate, notează hotnews.ro.


"Reciprocitatea în materie de vize este un principiu fundamental al politicii comune a vizelor în Uniunea Europeană, iar Comisia Europeană menține angajamentul deplin de a obține, ca prioritate, călătorii fără vize spre Statele Unite pentru toate țările membre UE", informează Executivul Uniunii Europene.


"În acest scop, Comisia Europeană va continua acțiunile în relația cu Statele Unite, în coordonare cu cele cinci state membre ai căror cetățeni încă au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite; procedura este orientată spre obținerea de rezultate", precizează Comisia Europeană.


Cetățenii din cinci state membre UE - România, Bulgaria, Republica Cipru, Croația și Polonia - au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite. Cetățenii americani nu au nevoie de vize pentru a ajunge în Uniunea Europeană.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8549 secunde