Comisia de apărare a Senatului a aprobat proiectul pentru achiziția sistemului Patriot. Primele rachete, funcționale din 2019

130
Comisia de apărare a Senatului a aprobat proiectul pentru achiziția sistemului Patriot. Primele rachete, funcționale din 2019 - 646x4041-1511178797.jpg

Articole recomandate

Comisia de apărare a Senatului a aprobat azi, cu unanimitate de voturi, un raport de adoptare a proiectului de lege pentru achiziția primului sistem de rachete Patriot. La ședința comisiei au participat ministrul Apărării, Mihai Fifor, și ministerul de Externe, Teodor Meleșcanu, care s-a întâlnit săptămâna trecută cu secretarul american de stat, Rex Tillerson, aflat într-o vizită fulger în România după ce adoptarea proiectului de achiziție a rachetelor a fost amânat.


"Am primit scrisoarea de acceptare din partea Guvernului SUA pentru achiziționarea a șapte sisteme de tip Patriot, configurația 3 plus. La aceastea se adaugă echipamentele aferente, piese de schimb, echipamente de mentenanță, servicii de instruire, echipamente criptografice cu regim special, precum și pachetul de suport logistic inițial. Discutăm de acest proiect de lege în cadrul parteneriatului strategic între Românai și SUA", le-a spus ministrul Apărării senatorilor din comisie.


"Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene și mondiale prin această achiziție a sistemului Patriot", a adăugat el.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.609 secunde