Comisarul șef Constantin Dancu: "Reorganizarea din Poliția Constanța, înțeleasă greșit!"

3135

Articole de la același autor

Proiectul de reorganizare a activității polițiștilor constănțeni a născut tensiuni la nivel local, între conducerea IPJ și sindicate. Motivul constă în lipsa de transparență și consultări, potrivit sindicaliștilor. De cealaltă parte, comisarul șef Constantin Dancu susține că reorganizarea a fost înțeleasă greșit și că au avut loc consultări. 


În ultimii ani, s-a pus de mai multe ori problema reorganizării Poliției la nivelul IPJ Constanța. Scopul este acela de a eficientiza munca polițiștilor, în condițiile în care deficitul de personal este în continuă creștere. 


"Reorganizarea a fost înțeleasă greșit, din punctul meu de vedere. Nu este vorba de o reorganizare structurală, în sensul în care trebuie să dăm afară oameni, ci este vorba de o reorganizare managerială, pentru a eficientiza munca în poliție. După cum bine știți, trecem printr-o criză de personal și este nevoie de organizare. De aceea, am chemat șefii de secție pentru consultări și pentru a lua cea mai bună decizie în urma propunerilor primite", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Constantin Dancu, împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 


Șeful IPJ Constanța confirmă că a purtat discuții și a cerut consultări șefilor de secții de pe raza municipiului Constanța, cărora le-a transmis că așteaptă propuneri vizavi de un Regulament de Ordine și Funcționare, cu scopul de a găsi cele mai bune variante pentru creșterea eficienței activității polițiștilor. 


De cealaltă parte, sindicaliștii acuză faptul că nu au fost chemați la consultări. 


"Sindicatele nu au fost consultate, acesta este dialogul social la nivelul IPJ Constanța. Pe noi nu ne interesează să împiedicăm o eventuală reorganizare, însă ne doare că nu am fost consultați. Nu din pretenția de a fi băgați în seamă, dar poate venim cu o idee bună. Sunt șefi de structuri care au avut o poziție critică față de această organizare, însă nu au fost luați în seamă. Atunci, dacă se acceptă doar pozițiile pozitive, iar cele critice sunt ignorate, eu înțeleg că pe undeva este o problemă", ne-a precizat Vasile Zelca, președintele SNPPC BT IPJ Constanța. 


În lipsa consultărilor, sindicaliștii susțin că proximiștii au auzit zvonuri că vor rămâne fără calitatea de polițist judiciar și că vor trece în subordinea primăriilor, după ce nu vor mai avea de instrumentat dosare penale. 


"Noi am ajuns în această situație din cauza problemelor de personal. Indiferent de aceste planuri, nu se poate eficientiza munca de poliție fără resursă umană. Indiferent de ce vrei să faci, tot cu 2-3 polițiști trebuie să te descurci. Indiferent cum o dai, tot acolo vei ajunge", a mai adăugat Vasile Zelca. 


Conducerea IPJ Constanța susține că studiul, analiza și consultările vor continua, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată în cadrul Consiliului de conducere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.65 secunde