Comisar șef de poliție, trimis în judecată de DNA Constanța

462
Comisar șef de poliție,  trimis în judecată de DNA Constanța - comisartrimisinjudecatadedna-1387391611.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a comisarului șef de poliție Costel Baciu, adjunct al șefului Poliției Orașului Cernavodă, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice având drept consecință obținerea de către funcționarul public, pentru sine sau pentru altul, a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual în legătură directă cu infracțiunile de corupție și deținere fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Constanța, pe 14 februarie 2008, cu ocazia cercetării la fața locului efectuate cu privire la decesul, în condiții suspecte, al unei persoane, comisarul de poliție Costel Baciu și-a încălcat atribuțiile de serviciu ce-i reveneau în calitate de ofițer de poliție judiciară, prin aceea că a ridicat din locuința persoanei decedate o armă cu aer comprimat, precum și patru cutii cu 328 alice din plumb.

Acesta nu a menționat însă bunurile respective în cuprinsul procesului - verbal de cercetare la fața locului întocmit cu acel prilej, ci și le-a însușit. Le-a avut până pe 11 septembrie 2013, atunci când au fost identificate de către reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța în sediul Poliției Orașului Cernavodă. Mai exact, bunurile au fost găsite în biroul în care comisarul șef de poliție își desfășurase activitatea profesională până la începutul anului 2011, în perioada anterioară numirii sale în funcția de conducere. Acestea erau camuflate în spatele unei canapele, în spațiul dintre aceasta și caloriferul din încăpere.

De asemenea, comisarul este acuzat că a deținut arma cu aer comprimat ridicată din locuința persoanei decedate fără a fi autorizat în acest sens de către reprezentanții Serviciului Arme, Muniții și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Constanța și fără a fi titular al unui permis de armă eliberat potrivit prevederilor legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța nu fusese informat oficial, ieri după-amiază, de către Curtea de Apel Constanța, cu privire la dosar. Când acest lucru se va întâmpla, conform statutului polițiștilor, comisarul Costel Baciu va fi pus la dispoziția IPJ Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : "Caravana Isteților",  la Constanța
Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Constănțean arestat pentru CRIMĂ
Pagina a fost generata in 0.5132 secunde