"Comando" pentru mașinile cu numere de Bulgaria!

3126
12
Mașinile cu numere străine sunt, din nou, în vizorul polițiștilor. Timp de trei zile, în toată țara, autovehiculele înmatriculate în alte țări, dar care se află pe străzile din România vor fi verificate, iar datele lor, introduse într-o bază specială. La Constanța, ieri, deja fuseseră verificate peste 300 de mașini.

Acțiunea este coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii rutieri organizând, astfel, la nivel național, acțiuni pentru reducerea acciden-telor rutiere în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state, conduse de cetățeni ro-mâni.

Așa se face că, în perioada 16 - 18 august, polițiștii rutieri și cei de ordine publică vor desfășura controale în trafic privind modul în care sunt respectate normele rutiere de către persoanele care conduc autovehicule înmatriculate în străinătate.
 

"Cu această ocazie, se va verifica dacă cel care se află la volanul mașinii posedă permis de conducere auto sau conduce sub influența băuturilor alcoolice, se vor ve-rifica documentele de deținere ale autovehiculelor, existența inspecției tehnice periodice, polița de asigurare etc.", spun reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

Aceștia mai spun că, pentru asigurarea probatoriului în cazul faptelor sancționate, polițiștii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier, instalate pe autospecialele unită-ților de poliție rutieră.

Constanța face parte dintr-o zonă aparte a țării, în care problemele pe care le creează autoturismele înmatriculate în Bulgaria au fost sesizate de polițiști în urmă cu - deja - ani în urmă, iar "pronosticurile" date de aceștia, din nefericire, s-au cam adeverit. Ne referim la faptul că multe dintre ele au fost implicate în infracțiuni ori accidente rutiere grave. Din păcate însă, oricâte modificări legislative s-au făcut până în prezent, "anemice" după părerea multora, nu au avut efectul scontat, respectiv oprirea exodului șoferilor care fug de plata taxei de înmatriculare auto, considerată exagerată, către Bulgaria.

Prin urmare, autoturismele cu numere de Bulgaria sunt, în continuare, foarte multe pe drumurile din Constanța, astfel că verificarea și introducerea lor în-tr-o bază de date specială este un țel pe care-l au polițiștii de la Rutieră din Constanța de multă vreme.

Printr-o astfel de acțiune, venită cu "dedicație" de la centru, nu se poate spune decât că se completează o activitate pe care polițiștii constănțeni o aveau în vizor de multă vreme.

v v v

Potrivit șefului Serviciului Poliției Rutiere Constanța, comisar șef Constantin Dancu, ieri, până la orele prânzului, polițiștii constănțeni au verificat cel puțin 300 de autovehicule, au aplicat 25 de sancțiuni pentru diverse nereguli constatate, iar altor zece conducători auto le-au fost reținutele permisele ori certificatele de înmatriculare pentru că au fost depistați fără rovinietă ori RCA. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Marian
17 august 2012
Problema nr. 1 in Eforie

Anularea taxei de parcare in Eforie reprezinta cea mai importanta problema a noastra. Doar prin anularea acestei taxe se va dezvolta turismul si comertul la noi. Altfel, vom merge din rau in mai rau.

Gica
17 august 2012
Brailoiule, cu cit te platesc bulgarii ca sa distrugi turismul si comertul nostru?

Brailoule, tu ai reusit o performanta extraordinara: in ultimii ani ai redus numarul turistilor la jumatate datorita acestei taxe nenorocite de parcare. Daca in momentul de fata mai sunt ceva turisti asta se datoreaza acestei perioade a sezonului, dar numarul lor este incomparabil mai mic decit era acum citiva ani. Inainte noi aveam turisti incepind cu 15 mai si pina pe 25 septembrie. Dar acum, sa stii si tu ca prima parte a sezonului a fost moarta si la fel va fi si dupa 25 august. Si asta numai din cauza taxei tale ireponsabile de parcare.

Ali Baba, beneficiarul taxei de parcare
17 august 2012
Imn personal (in curind va deveni Imnul Casei de Recuperare de la Poarta Alba ptr. ca acolo imi voi desfasura activitatea in urmatorii 8 ani)

Sunt mafiot cu experienta/ Pe legi eu nu am dat doi bani/ Nimeni nu-mi face concurenta/ Si fac tot ce vreau de opt ani./ De voi imi bat joc zi de zi/ Si fac doar ce vor muschii mei./ Dar, stiu, curind eu voi plati./ Puscariabil de doi lei!/

alex.
17 august 2012
bg

Opriti masinile cu nr. de bulgaria.Vrem sosele fara cocalari.

zorro
17 august 2012
masini bulgaria si carute cu cai

SCOATETI DE PE STRAZI MASINILE INMATRICULATE IN BULGARIA SI CARUTELE TRASE DE CAI!!!!!!!!!!IN 2012 CARUTELE TRASE DE CAI SUNT PESTE TOT IN CONSTANTA!!NE INTOARCEM LA EPOCA DE PIATRA?!!

rody
17 august 2012
masini bulgaria si carute cu cai

masinile de bulgaria si carutele trase de cai reprezinta nivelul nostru de trai.Romania este in epoca de piatra!In comparatie cu Europa.Asta ne permitem masini de Bulgaria si carute.Chiar este o rusine?Este mai bine sa fii restantier la banca ptr creditul auto?

el paso:)
17 august 2012
@rody

Banuiesc ca ZORRO se referea la faptul ca masinile inmatriculate in Bg sunt spaima soselelor(multi dintre indivizi posesori ai acestora fiind indisciplinati in trafic si in afara sa) .Cat despre carute trase de cai eu spun ca sunt un pericol public pe soselele orasului.Nu trebuie sa iti iei credit auto sa cumperi un autovehicul.Crd ca mai bine ne platim restantele la intretinere si apoi mai vb de credit auto:))))

donitz
17 august 2012
masini bg

pt alex Am doua dricuri pe bg impecabile ,le supun oricarui test RAR si nu sunt cocalar.Chestia e ca baselu tradatorul vinzatorul de tara,si cu haita lui au reusit sa ne invrajbeasca,sa ne faca sa ne razboim continuu.Sant de acord cu radierea pe loc a caza nelor [nu numai de bg] care cresc pomi din ele,si nu au acte la zi.Nu mai va amagiti si cititi ,,Legea liberei circulatii auto in ue'' ,inm.pe bg vor disparea odata cu disparitia ue ,iar asta inseamna razboi . ,

Anonym
20 august 2012
"Milițieni de litoral"

Acțiunile de genul ăsta sunt doar pe hârtie pentru "milițienii" din Mangalia cumpărați total de clanurile mafiote. Sudul litoralului este locul ideal pentru încălcarea flagrantă a legilor rutiere. Știrea este poate valabilă pentru restul țării!

10. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Pericol public pe patru roți
Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Purtați centura de siguranță?
Pagina a fost generata in 0.5591 secunde