Comandant de navă decorat de Iohannis cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler

2465

Articole de la același autor

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 29 septembrie, decretul de decorare a comandantului de navă Bogdan Rusu.


Astfel, în semn de apreciere pentru profesionalismul și curajul manifestate în cadrul operațiunii solitare de salvare a patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic, în timpul furtunii tropicale Sally, precum și pentru înalta sa ținută morală, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, domnului Rusu Bogdan, comandant de navă.


Propunerea pentru decorarea comandantului a fost făcută de Asociația Comandanților de Navă din România. 
Reamintim că velierul „Yes Dear” a fost surprins, în dimineața zilei de 13 septembrie 2020, de uraganul tropical Sally. Nava se afla într-o zonă situată la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, Florida, SUA. Viața celor patru marinari de la bord era în pericol, căci nava a început să ia apă.


Din cauza furtunii, Garda de Coastă americană s-a văzut nevoită să abandoneze operațiunea de salvare cu un elicopter HH – 60 Jayhawk. Atunci, inițiativa a fost preluată de portcontainerul de 102.834 tdw „COSCO Malaysia”, înregistrat în Hong Kong, la comanda căreia se afla românul Bogdan Rusu.


Înfruntând uraganul, „COSCO Malaysia” a reușit să-i salveze pe cei patru marinari, care au fost debarcați, în siguranță, în portul Tampa Bay.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2811 secunde