Coliziune între două nave. Exercițiu de antrenament în Marea Neagră

263

Articole de la același autor

Ieri, s-a declanșat exercițiul comun de antrenament pentru căutare și salvare de vieți omenești pe mare și răspuns la poluare marină - SARPOL 2018. 


Conform scenariului exercițiului, în urma unei coliziuni între două nave, o mare cantitate de produs petrolier este deversată în mare. Se intervine atât pe mare, cât și la țărm, respectiv în zona în care se estimează că va ajunge pata de produs petrolier.


În aceste condiții, o parte importantă a exercițiului prevede activități ale forțelor și mijloacelor de intervenție în zona plajei Modern din Constanța.


În urma declanșării exercițiului, a fost convocat, în regim de urgență, Comandamentul Operativ de Depoluare Marină (CODM), în cadrul căruia, sub coordonarea prefectului județului Constanța, s-a aprobat punerea în aplicare a Planului Național de pregătire, răspuns și cooperare în caz de poluare marină cu hidrocarburi. 


La acest exercițiu, sunt angrenate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Mediului, Ministerului Cercetării și Inovării, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, societăți private și ONG-uri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4837 secunde