Propunerea legislativă

Colectarea fondului școlii ar putea fi pedepsită cu închisoarea

1121
10
Colectarea fondului școlii ar putea fi pedepsită cu închisoarea - fondulscolii-1449166660.jpg

Articole recomandate

Colectarea fondului școlii ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 2 ani, iar pedepsele ajung la 3 ani de închisoare dacă banii sunt ceruți chiar de membrii consiliului de administrație al școlii, potrivit unei inițiative depuse de deputatul Cornel Comșa, la Camera Deputaților.


Propunerea legislativă amen-dează Legea nr. 1/2011 și pre-vede că darea sau colectarea de fonduri pentru unitățile de în-vățământ, în alte condiții decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracțiune și se pedep-sește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani. Aceste pedepse ar viza asociațiile de părinți.


Inițiativa prevede sancțiuni mai mari în cazul în care donațiile sunt cerute chiar de către mem-brii consiliului de administrație. Astfel, "solicitarea de către membrii consiliului de administrație a unităților de învățământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic, a unor sume de bani cu titlu de donație sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 3 ani precum și cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control a persoanelor juridice", potrivit proiectului de lege. Comșa susține, în expunerea de motive, că Legea educației stabilește foarte vag răspunderea juridică și prevede puține pedepse, astfel că amen-darea Legii nr. 1/2011 vizează introducerea unor sancțiuni penale care "să stopeze acest fenomen prin pedepsirea acelora care derulează operațiuni prin care învățământul de stat nu mai este gratuit".


Comentează știrea

oarecare
4 decembrie 2015
fondul scolii

Asa este, trebuie sanctionate asemenea practici. De asemenea sa se adauge in proiectul de lege ca subfinantarea de catre primarie a unitatilor de invatamant sa se sanctioneze cu aceiasi pedeapsa primarul.

zoro
4 decembrie 2015
bine punctat

Pedepsită prin lege colectarea acestui fond al școlii dar și subfinanțarea unităților de invatamant

herodot
4 decembrie 2015
ai auzit, madam dictatoare?

anunta-ti si slugile, sa stie cat risca!

Murphy
4 decembrie 2015
Haida de !

Educatia cere multi bani pentru a putea fi implementata cu succes. Eu, pe vremea lui Ceausescu, am predat fier vechi, hartie, cartoane, sticle si borcane si s-au adunat destui bani. Era legal si reciclam materialele cu folos. Acum parintii isi duc copiii la Mc Donald's, platesc sute de lei pe otrava care se numeste mancare fast food, mai merg si ei la o carciumioara unde baga whisky in ei cu nemiluita, iar cand trebuie sa ajute scoala cu bani spun raspicat NEM TUDOM. Hai mai dragi parinti, nu saraciti daca investit ceva banuti si in educatia copillor vostri. Statul nu se implica corect justificand permanent lipsa de fonduri, dar nu spune si solutia de unde sa ia scoala bani pentru a supravietui invatamantul romanesc ?

Zoro
4 decembrie 2015
Colecta ...oficiala

Sunt scoli care cer bani pe baza de chitanta prin ''asocuatia de parinti'' o gaselnita sa stoarca bani de la parinti desi platim cu totii taxe si impozite.Mafia scolii Nicolae Tonitza.Nr39.

Grupul frustratelor
4 decembrie 2015
O saluta respectuos pe dna director Stan

ne cerem oficial scuze pentru comportamentul nedemn si josnic pe care l-am avut si suntem gata sa acceptam toate caznele la care ne veti supune in urmatorii multi ani de domnie ca director pentru ca le meritam.

zoro
4 decembrie 2015
cel real

Ma dezic de aceasta afirmatie, nu-mi apartine. Acest comentariu este facut de cineva care a clonat pseudonimul. Multumesc, adevaratul ZORO.

Răspuns la: Colecta ...oficiala
Adăugat de : Zoro, 4 decembrie 2015
Sunt scoli care cer bani pe baza de chitanta prin ''asocuatia de parinti'' o gaselnita sa stoarca bani de la parinti desi platim cu totii taxe si...
Lucreaza de acasa
4 decembrie 2015
Cum castigi bani pe net!

Cum castigi bani pe net! Te invitam sa incepi imediat un curs GRATUIT si online, in care inveti simplu, pas cu pas, de la zero, cum castigi bani pe net! Profita imediat de un curs special, GRATUIT si gata sa te invete foarte usor cum castigi bani pe net! Vrei cu seriozitate acest curs? Cere urgent mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

Simpatizant sc 5
4 decembrie 2015
Fondul scolii cerut profesorilor si invatatorilor

Directorul scolii nr.5 C-ta a cerut printr-un slugarnic, in septembrie fondul scolii de la invatatori,profesori,....,pentru a premia personalul de intretinere, care s-au facut treaba pe timpul vacantei de vara ( 5/6 ore pe zi).Oare de ce ?

heroina
30 decembrie 2015
vrem un control LA SÂNGE la decebal

svinarciuc a auzit? oare ce se va face fara fondul scolii? din ce bani isi mai cumpara hartie igienica de lux si sapun lichid? ca sa nu mai vorbim de fondul de protocol, paza si alte minuni...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Actual : Incendiu în închisoare. 17 morți
Pagina a fost generata in 1.1798 secunde