COD PORTOCALIU de ninsori și viscol / Trenuri ANULATE și ÎNTÂRZIERI de peste o oră, la Constanța

259
COD PORTOCALIU de ninsori și viscol / Trenuri ANULATE și ÎNTÂRZIERI de peste o oră, la Constanța - trenzapadafotoovidiumicsik643316-1390660148.jpg

Articole de la același autor

Trenurile care au ajuns, astăzi, în Constanța, au avut întârzieri de mai bine de o oră. Astfel, trenurile de pe relația București - Constanța au avut întârziere de o oră și 40 de minute, trenul Țăndărei - Constanța a întârziat o oră, cel de la Călărași o oră și 30 de minute, iar cel de la Galați, mai bine de jumătate de oră. De altfel, trenul R 8011 București - Constanța a fost anulat. 
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat, în această după-amiază, că circulația feroviară la nivel național se desfășoară în condiții de iarnă, iar în jumătatea de sud a țării, trenurile circulă în condiții de viscol și ninsoare abundentă.
Din cauza ninsorii viscolite au fost introduse limitări de viteză de 50km/h pe tronsoanele București – Ploiești și București - Fetești, iar pe secțiile de circulație București Băneasa – Lehliu – Fetești, Făurei – Urziceni și Ploiești Sud – Urziceni – Ciulnița - Călărași trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel, din cauza vântului foarte puternic.
La intrare în Complexul București Nord, personalul feroviar intervine pentru curățarea și verificarea macazurilor care sunt acoperite de zăpada viscolită. Întârzierile înregistrate de trenurile care sosesc și pleacă în/din Gara de Nord sunt generate de circulația cu limitare de viteză de 50 km/h pe anumite secții de circulație din parcurs și de intervalele de timp necesare pentru intervenția personalului feroviar în linie curentă pentru curățarea și verificarea macazurilor.In condiții normale de trafic, trenurile intră în Gara de Nord la un interval de 6 minute însă, în prezent din cauza zăpezii viscolite care acoperă macazurile, trenurile intră la un interval de 30-40 de minute, deoarece este necesară intervenția pesonalului pentru a deszăpezi macazurile pentru fiecare tren în parte.
Totodată, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice se va reduce numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din jumătatea de sud a țării, fiind menținut în grafic un număr de trenuri necesar adaptat la condițiile meteo nevaforabile și la solicitările publicului călător.
Pasagerii care au achiziționat bilete la trenurile anulate, vor fi redirecționați către trenurile aflate în circulație conform graficului.
Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 - 27 ianuarie se derulează astfel:
-se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri;
-în situația în care apar modificări în circulația trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rutefără plata diferențelor tarifare. De asemenea, în situația anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecționați către alte trenuri care au aceleași destinații.
-în trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situația în care pasagerii nu au timp să-și cumpere din cauza modificărilor de circulație;
Întrucât există ïn continuare posibilitatea apariției de modificări/perturbări în circulația trenurilor, pasagerii sunt rugați ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentionează să călătorească.
Constănțenii pot obține informații la numerele de telefon 0241 / 666 952 (între orele 07:00-19:00); 0721 952 000(permanent).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9835 secunde