Cod galben de viscol și vânt! Dobrogea nu este afectată

206
Cod galben de viscol și vânt! Dobrogea nu este afectată - dddd-1582709653.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis trei Coduri galbene de viscol, vânt puternic și instabilitate atmosferică, care intră in vigoare miercuri și vizează zone montane sau unele regiuni din 30 de județe, potrivit Agerpres. Județele atenționate de meteorologi sunt: Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

Astfel, începând de miercuri, 26 februarie, ora 14:00, până joi, 27 februarie, ora 21:00, vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70 - 110 km/h. Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie), treptat, vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și local va fi viscol. Meteorologii precizează că ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie, și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (28/29 februarie).

Cel de-al doilea Cod Galben va fi valabil miercuri, între orele 14:00 și 20:00, iar județele vizate de intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică sunt Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Alba.

În aceste zone, în după-amiaza și seara zilei de miercuri (26 februarie) vântul va avea intensificări, cu viteze cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h. Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 - 25 litri/metru pătrat. Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie).

Cea de a treia atenționare, un Cod galben de vânt puternic, a fost emisă pentru ziua de miercuri, între orele 11:00 - 21:00, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman. Astfel, în intervalul menționat, vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, de 60 - 70 km/h.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Stire din Social : Cum va fi vremea în weekend, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.491 secunde