COD GALBEN de VISCOL. Incidente rutiere pe șosele, din cauza zăpezii. Nu sunt drumuri închise

77
COD GALBEN de VISCOL. Incidente rutiere pe șosele, din cauza zăpezii. Nu sunt drumuri închise - 28decembriezapadaavetigrijaladru-1419767961.jpg

Articole de la același autor

Până în prezent, nu au fost închise drumuri naționale sau județene din cauza zăpezii, a anunțat, în urmă cu puțin timp, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Dar, a adăugat ministrul, la nevoie se va lua măsura închiderii unor segmente de drumuri, cu informarea șoferilor. 
Condițiile de drum au dus însă la producerea de incidente, la tamponări și ieșiri de pe carosabil. Un astfel de incident a avut loc, ieri, pe drumul spre localitatea constănțeană Nicolae Bălcescu, unde două autoturisme au fost avariate, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, spun oamenii legii.


Având în vedere prognoza privind condițiile meteo nefavorabile, polițiștii constănțeni reamintesc conducătorilor de autovehicule regulile de bază cu privire la conduita în trafic și pregătirea autovehiculelor pentru drum.
În ceea ce privește conduita pe timpul deplasărilor, polițiștii rutieri recomandă:
- adaptați permanent viteza la condițiile de drum (ceață, carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei);
- circulați cu o viteză care să nu depășească 30km/h în localități și 50km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu, gheață, polei, mâzgă sau zăpadă bătătorită;
- folosiți corespunzător atât sistemul de iluminare, semnalizare cât și cel de climatizare și dezaburire;
- păstrați în mers o distanță suficientă pentru a preveni producerea unei coliziuni atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile;
- nu bruscați comenzile și folosiți cu preponderență frâna de motor;
- în zilele cu ploi, lapoviță sau ninsoare acționați din timp ștergătoarele de parbriz.
Pentru a evita efectele negative pe care sezonul rece le are asupra autovehiculelor, primele lucruri ce trebuie avute în vedere atunci când vine vorba de pregătirea acestora pentru iarnă sunt:
- verificarea sistemului de degivrare și climatizare;
- verificarea sistemului de lumini, inclusiv cele pentru ceață;
- dotarea autovehiculelor cu anvelope specifice sezonului de iarnă, lanțuri antiderapante, săculeți de nisip, lichid de parbriz specific temperaturilor scăzute, antigel.
În caz de urgență, cetățenii pot apela numărul unic de urgență 112.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 28 Decembrie 2014
Stire din Social : RAJA, pregătită de ninsori și viscol
Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
Stire din Social : Anunțul CNADNR care vizează toți șoferii
Pagina a fost generata in 0.653 secunde