COD GALBEN DE PLOAIE ȘI VIJELIE, în Constanța

719

Articole de la același autor

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat cod galben de ploaie, pentru sud estul țării, pentru intervalul 12 octombrie, ora 14.00 – 13 octombrie, ora 10.00. Fenomene vizate: cantități importante de apă, intensificări ale vântului. În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 - 35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.

Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50 - 60 km/h, iar pe litoral de peste 65 - 70 km/h.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, au transmis pompierii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6238 secunde