COD GALBEN DE NINSORI / Autoritățile, pregătite să intervină în sprijinul populației

Joi, 10 Ianuarie 2019
286
Structurile Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie - sunt pregătite să intervină rapid în teren în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților în contextul informării de cod galben de ninsori transmise de ANM, precizează MAI, într-un comunicat de presă.

"În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, vor fi activate grupele operative și suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenției imediate la solicitările cetățenilor", arată sursa citată.

Conform informărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând de joi după-amiază până vineri la prânz, vor fi ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.

Zonele vizate sunt Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași (cod galben în perioada 10.01.2019, ora 22,00 - 11.01.2019, ora 12,00), dar și Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei (pentru intervalul 10.01.2019, ora 16,00 - 11.01.2019, ora 12,00).

"Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI. Reprezentanții conducerii MAI vor ține permanent legătura cu prefecții din județele afectate de vremea rea. Astfel, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, împreună cu prefecții se va lua decizia convocării Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență și se va asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele respective", se arată în comunicatul citat.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2708 secunde