Cu ce măsură aplică legea judecătorii?

Cocoș, 2 ani de închisoare pentru 9 milioane euro. Profesor, 5 ani pentru 800 euro mită

435538
14
Cocoș, 2 ani de închisoare pentru 9 milioane euro. Profesor, 5 ani pentru 800 euro mită - dortincocos-1475509824.jpg

Articole recomandate

Un complet format din cinci judecători de la ÎCCJ a admis apelul DNA și a majorat pedepsele date în primă instanță celor patru inculpați.

Fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat, pentru luare de mită și spălare de bani, la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft, după ce inițial primise 2 ani cu executare.

Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce în prima instanță a luat 2 ani cu executare.

Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în primă instanță primind 3 ani cu executare.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență (1 an și 6 luni închisoare cu suspendare - în primă instanță).

Totodată, Înalta Curte a decis și confiscarea sumei de 9 milioane de euro de la omul de afaceri Dorin Cocoș (3.700.000 euro - în primă instanță).

Instanța a dispus și confiscarea de la omul de afaceri Nicolae Dumitru a sumelor de 2.050.000 dolari și un milion de euro (un milion de euro - în prima instanță).

În schimb, judecătorii au menținut valoare sumelor confiscate de instanța de fond de la ceilalți doi inculpați din dosar, și anume de la fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan - 3.996.360 euro, iar de la fostul ministru Gabriel San-du - 2.196.035 euro.

"Prejudiciul în acest caz este 104 milioane de dolari în perioada 2004-2008 și 114,5 milioane de euro în perioada 2009-2013. Speranțele sunt mari. Sunt implicați toți miniștri Educației și ai Comunicațiilor și cei pentru care s-a cerut aprobarea de la președintele Traian Băsescu pentru a fi cercetați. Am făcut solicitare către SRI să-mi confirme starea de necesitate care a existat la nivel din 2009, am făcut solicitare către STS pentru a-mi confirma starea de necesitate care era la nivelul anului 2009, pentru că eu am informat și la SRI și la STS. Această grupare mai are un contract, contractul de la Ministerul Justiției", le-a spus Gabriel Sandu jurnaliștilor după proces.

Și avocatul lui Gabriel Sandu a cerut instanței achitarea sau condamnarea la închisoare cu suspendare a acestuia.

"Jur cu mana pe Biblie că regret din tot sufletul, dar nu cred că le mai pot îndrepta decât printr-o atitudine adecvată. Îmi pare rău pentru ce am făcut, sigur nu voi mai face niciodată acest lucru. Am crezut că o mare afacere cu Microsoft nu e un lucru rău, am greșit. Așa să-mi ajute Dumnezeu", a declarat Dorin Cocoș în fața instanței.

Omul de afaceri a solicitat, prin intermediul apărătorului său, dispunerea unei pedepse de opt luni de închisoare cu suspendare.

"Mă consider vinovat și merit o pedeapsă. Dar cred că o încadrare corectă ar fi cea din art 13. Cu mâna pe Biblie jur că nu am pretins și nu am luat din afacerea Microsoft niciun cent, niciun cent nu a ajuns la mine. Sunt vinovat pentru că am exercitat influență asupra lui Gabriel Sandu, regret. Vreau să colaborez în continuare, să stabilim unde au ajuns sumele de bani. Sunt vinovat, merit o pedeapsă. Dacă aș fi cunoscut legile cum le știu acum nu aș fi fost în fața dumneavoastră" , Gheorghe Ștefan judecătorilor.

v v v

Condamnări incredibile, în România anului 2016. Un profesor care a luat mită la examenul de Bacalaureat din 2014, a primit o pedeapsă dublă de închisoare în comparație cu cel mai mare caz de corupție din România, dosarul Microsoft. Profesorul Tîrlogeanu Ovidiu Marius a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la dare de mită și luare de mită, în legătură cu examenul de bacalaureat 2014, sesiunile iunie - iulie și august - septembrie, desfășurat în municipiul Tulcea.

Profesorul în cauză, alături de alți colegi cereau sume cuprinse între 400 și 800 de euro, pentru fiecare disciplină, pentru rezolvarea integrală a subiectelor, fie pentru supraevaluarea lucrărilor.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
rex
4 octombrie 2016
Lichelism!

Concluzia este clara, profesorul nu baga bani in buzunarul leprei nationale, hidoseniei urat mirositoare!

Johnny
4 octombrie 2016
Cazul Cocos

Bătaie de joc, o țară de cacat. Pentru ei nu e lege numai pentru prosti e.Futivas n gură de hoți cu legile voastre.

Gheorghita Constantin
4 octombrie 2016
Cocos

Cu asa conducatori,asa"justitie"!!!

Elenuta Udrea
5 octombrie 2016
Cocos

CACAT DE TARA ORTODOXA.TINERI, DACA PUTETI, PLECATI DIN TARA ASTA.DIN '90, TOT ASTEPT SA SE SCHIMBE CEVA IN BINE.NIMIC.PARASITI CACATUL ASTA DE TARA ORTODOXA, UNDE SCHIMBAREA TREBUIE SA VINA IN PRIMUL RAND, DIN RENUNTAREA LA ACEASTA RELIGIE, FACTOR DETERMINANT AL RETARDULUI SOCIETATII NOASTRE.PLECATI SI NU PRIVITI INAPOI, NICI CU MANIE, NICI CU MILA.NICIODATA IN TARA ASTA NU VA MA FI BINE.NU SPERATI DEGEABA.DINOZAURII AU PUS MANA PE PUTERE DUPA LOVITURA DE STAT DIN'89,SI ACUM AU PUI, PUI MAI INFOMETATI DECAT PARINTII.

Mauro
5 octombrie 2016
condamnare

Ce nu intelegi voi este ca oamenii astia au facut denunturi si legea spune sa se taie jumatate din pedeapsa pt asta si au recunoscut faptele si trebuie din nou taiata o treime din pedeapsa.pedeapsa lor a fost de minim 6 ani pt fiecare,dar cu aceste micsorari s a ajuns la aceste pedepse.dar voi sunteti niste idioti care nu cu oasteti legile si puneti botu la idiotii astia de la ziar.

muie
5 octombrie 2016
muie

Sa le dau la muie si la cei din justiția romana cât si celor din politica românească

ȚEPEȘ
5 octombrie 2016
COCOȘ

Categoric miroase a ,,mită"! Justificarea că s-au dispus încasări de milioane, nu poate fi primită! Cât reprezintă confiscările din totalul averilor fabuloase ale acestor infractori? Poate că ni s-a adormit gândirea, dar ,,FUGA" din țară nu este o soluție, acest îndemn sună a FATALITATE. Legea străbunului meu este soluția!

LEO6869
5 octombrie 2016
COCOS

POCAITO, SA SUJI CEVA BINI DI TAT ACOLO PRIN STRAINATATURI

Răspuns la: Cocos
Adăugat de : Elenuta Udrea, 5 octombrie 2016
CACAT DE TARA ORTODOXA.TINERI, DACA PUTETI, PLECATI DIN TARA ASTA.DIN '90, TOT ASTEPT SA SE SCHIMBE CEVA IN BINE.NIMIC.PARASITI CACATUL ASTA DE TARA...
mihai
5 octombrie 2016
profesorul ...

intr-adevar toti au luat putin. dar profesorul merita mylt mai mult decat ceilalti pentru ca jeguri ca el invata generatiile viitoare de cand sunt tineri ca e mai bine sa dai spaga....si asa ajungem sa avem cocosi si alti d-astia!

leo
5 octombrie 2016
"MAREA PĂCĂLEALĂ"

Despre ce sume se vorbește, se pot încadra la "SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE" ? În perioada aia se tăiau salariile. Oare nu poate poporul să-i dea în judecată pentru acest prejudiciu?

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4937 secunde