Cluburile de pensionari din Constanța, în atenția polițiștilor

290
Cluburile  de pensionari din Constanța, în atenția polițiștilor - cluburile-1517754554.jpg
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în cursul săptămânii trecute, activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune prin metoda "Accidentul", pe raza Secțiilor 1, 3 și 5 Poliție Constanța.

Astfel, polițiștii s-au aflat printre seniorii Constanței, la Cluburile de pensionari de pe raza municipiului Constanța, oferind vârstnicilor pliante cu sfaturi și recomandări, cu scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda "Accidentul".

Sfatul polițiștilor este ca cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 ori de câte ori primesc telefoane de la persoane necunoscute, care cer sume de bani, sub pretextul că o rudă de-a acestora ar fi fost implicată într-un accident rutier.

În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc să cereți apelantului cât mai multe detalii privitoare la unitatea medicală, de poliție sau de parchet, acolo unde s-ar afla ruda implicată în accidentul rutier.

Totodată, probați veridicitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoștințe etc.), care vă pot oferi informații suplimentare și nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea. Escrocii mizează tocmai pe reacția de moment, cu un impact emoțional puternic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3743 secunde