Claudiu Tusac, fostul primar al Mangaliei, trimis în judecată de procurorii DNA

271
Claudiu Tusac, fostul primar al Mangaliei, trimis în judecată de procurorii DNA - fostprimardinmangalia-1417631802.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Claudiu Tusac, primar al municipiului Mangalia la data faptelor, pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Alături de acesta, a mai fost trimis în judecată și Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la conflict de interese. 


Anchetatorii DNA spun că, în perioada noiembrie 2010 - septembrie 2012, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu Laurențiu Dumitrașcu, deși în perioada respectivă avocatul era angajatul Primăriei municipiului Man-galia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic. În baza acestor contracte, Dumitrașcu urma să efectueze, pentru Primăria Mangalia, aceleași activități pe care le presta și în calitate de funcționar public, însă în schimbul unor remunerații de aproximativ 12 ori mai mari decât sa-lariul său. De menționat este și faptul că la baza efectuării plăților din fonduri publice către Dumitrașcu nu au existat niciun fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate și recepționate. 


Prin acțiunile sale, fostul primar Tusac a provocat Primăriei municipiului Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei. Procurorii au dispus sechestrul asigurător asupra unui imobil care îi aparține lui Dumitrașcu. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Încă doi deputați în atenția DNA
Pagina a fost generata in 1.363 secunde