CLĂDIRE PRĂBUȘITĂ în centrul istoric! Degradarea era avansată…

189
CLĂDIRE PRĂBUȘITĂ în centrul istoric! Degradarea era avansată… - dddd-1583912269.jpg

Articole recomandate

O clădire veche din centrul istoric al municipiului Bistrița s-a prăbușit, miercuri dimineața, din cauza stării de degradare avansate, potrivit Agerpres. Incidentul a avut loc pe strada Nicolae Titulescu, situată la cinci minute de mers pe jos de sediul primăriei. Clădirea aparține Primăriei Bistrița, dar a fost revendicată.

În partea de imobil care s-a prăbușit nu mai locuia nimeni, dar, în cădere, unul dintre pereți a blocat ușa de acces într-o locuință în care stau cu chirie un bărbat și o femeie, încă din anul 1986. Bărbatul se afla în interior în momentul prăbușirii și a fost nevoit să iasă pe un geam. Acesta a declarat că a sesizat în repetate rânduri primăria asupra stării de degradare a imobilului, însă cei din administrație i-ar fi spus că, până când nu se soluționează cazul de revendicare, nu pot interveni. "S-a rupt colțul casei. Eram în casă. S-a auzit ca două bubuituri, una după alta. Nu am fost rănit. Situația este mai de mult, casa e revendicată, partea care s-a surpat, și nu este a primăriei. Nu mai locuia nimeni acolo", a declarat bărbatul.

La locul incidentului s-au deplasat echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, Poliția Locală și Jandarmerie, care au interzis accesul pe strada Nicolae Titulescu, în zona în care se află clădirea prăbușită. De asemenea, primăria s-a oferit să le pună la dispoziția celor două persoane care locuiau în imobil un spațiu de cazare, având în vedere că nici locuința lor nu mai este sigură în acest moment.

În plus, se va face o expertizare a întregii clădiri, unde mai sunt spații închiriate atât unor persoane fizice, cât și unor firme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4768 secunde