Circulația este paralizată pe mai multe drumuri din țară din cauza inundațiilor

128
Circulația este paralizată pe mai multe drumuri din țară din cauza inundațiilor - inundatii-1592815645.jpg

Articole recomandate

Circulația este îngreunată pe mai multe artere rutiere din țară din cauza inundațiilor provocate de ploile abundente din ultimele zile. 


Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se circulă alternativ pe DN15 B, între localitățile Pipirig și Petru Vodă, județul Neamț, din cauza aluviunilor aduse de apă de pe versanți.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, Irina Popa, a declarat că luni, în jurul orei 6.00, a fost emis un mesaj prin RO-ALERT de Cod Roșu hidrologic pentru bazinul râului Ozana.


De asemenea, în județul Suceava, pe DN 17B, la kilometrul 57+950 de metri, între localitățile Broșteni și Vatra Dornei, pe o porțiune de 15 metri, se circulă alternativ, din cauza alunecărilor de teren ce au avut loc în zonă. Atât pe DN 15B, cât și pe DN 17B, se estimează ca circulația să revină la normal în 45 – 60 de minute.


Pe mai multe artere rutiere din județul Satu Mare se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă local sub 200 m și, izolat, chiar sub 50 de metri.


Totodată, pe secția de cale ferată 502 Suceava – Câmpulung Moldovenesc, localitatea Gura Humorului, județul Suceava, traficul feroviar este oprit din cauza resturilor de vegetație ajunse pe calea ferată și a terasamentului afectat. Astfel, 3 trenuri cu călători sunt oprite în stațiile CF Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa până la remedierea situației. Se estimează ca traficul feroviar să se reia, în condiții normale, în 60-90 de minute.


"Mecanicul trenului R 5620 a anunțat că nivelul apei a depășit ciuperca șinei. În urma verificărilor efectuate la fata locului de către personalul de specialitate al Regionalei Iași, linia Gura Humorului Frasin a fost închisă pentru intervenții. Menționez faptul că, pe lângă nivelul crescut al apei, și terasamentul liniei a fost spălat. Personalul Diviziei Linii efectuează lucrări pentru reluarea circulației. Până la remediere, trei trenuri de călători sunt oprite temporar, două dintre acestea în stații, iar trenul R 5620 staționează în linie curentă, înainte de zona afectată", spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al companiei CFR SA, potrivit Agerpres.


Până la finalizarea intervențiilor în zona inundată, Regionala CF Iași va asigura continuitate în circulația feroviară cu mijloace auto între Gura Humorului și Frasin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6138 secunde