Circ în intersecțiile din Constanța, din cauza "galbenului intermitent"!

947
Circ în intersecțiile din Constanța, din cauza

Articole de la același autor

De aproape două săptămâni, toate semafoarele din municipiul Constanța funcționează pe galben intermitent. Polițiștii au invocat valorile scăzute ale traficului, în momentul în care au luat această decizie. Șoferii susțin însă că autoritățile s-au pripit și că prin această măsură nu au făcut decât să crească riscul producerii de accidente și tamponări.

Starea de urgență decretată în România restricționează circulația, limitând deplasările pentru strictul necesar: spre și de la muncă, la magazin pentru asigurarea bunurilor necesare, la medic, în caz de nevoie. În aceste condiții, și traficul rutier pe străzile municipiului Constanța este mai lejer. Drept pentru care, pe 26 martie, reprezentanții Primăriei Constanța și cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au anunțat că, până la sfârșitul stării de urgență, semafoarele din municipiul reședință de județ vor funcționa pe galben intermitent.

"Decizia a fost luată de către administratorul drumului în comun cu Serviciul Rutier Constanța, având în vedere valorile de trafic rutier scăzute, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3. Prin această măsură, se dorește scurtarea timpului de așteptare în intersecțiile semaforizate", au precizat reprezentanții IPJ Constanța.



"Mulți șoferi nu știu să «citească» semnele rutiere!"


Au trecut aproape două săptămâni de când măsura a fost pusă în aplicare, iar cei care au avut drum prin oraș spun că are un mare dezavantaj: duce la creșterea riscului producerii de accidente, fie și ușoare!

"Se dovedește că mulți dintre cei care au permis auto nu știu ce să facă atunci când nu funcționează semafoarele! Nu știu să «citească» semnele rutiere; nu știu cine are prioritate sau când au «Stop» și de aici riscul de accidente.

Iar traficul nu este atât de scăzut încât să justifice această măsură, încă este un număr considerabil de vehicule pe șoselele din municipiu. Sunt momente ale zilei, în special pe arterele principale, unde traficul este ca într-o zi obișnuită, puțin mai lejeră, ce e drept. Iar când sunt trei benzi pe sens, iar șoferii nu știu cine cui trebuie să acorde prioritate, se creează ambuscade, tamponări etc.

Apoi, în intersecțiile cu două benzi pe sens, sunt mulți care au tendința să treacă cu viteză, chiar dacă nu au ei prioritate și, din nou, au loc incidente. Iar în această perioadă, exact asta ar mai lipsi, să ajungi victima unui accident!", ne-a reclamat Iulian B., un șofer constănțean.

De altfel, acest aspect a fost semnalat de mai mulți șoferi din Constanța, nemulțumiți de măsura impunerii "galbenului intermitent".

"Măcar pe arterele principale, la ore de vârf, polițiștii ar putea să dirijeze traficul!", ne-a mai semnalat șoferul constănțean.

XXX

Măsurile luate au dus, în ultimele zile, la producerea mai multor tamponări. De exemplu, săptămâna trecută, un autoturism s-a răsturnat în apropierea intersecției bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. La data respectivă, polițiștii au arătat că un autoturism circula pe b-dul Tomis, dinspre cartierul Tomis 3 către Ovidiu, iar la intersecție, a fost acroșat de un autoturism care circula pe b-dul Aurel Vlaicu, dinspre Oxford către "Vivo", iar în urma impactului, cea de-a doua mașină a acroșat și o a treia mașină, care venea dinspre Ovidiu.

Zilele trecute, o altă tamponare a avut loc în zona Inel 2, în incident fiind de asemenea implicate trei autoturisme; martorii spun că impactul a avut loc pe fondul neacordării priorității.



Pe de altă parte, se impune precizat că în evidența autorităților se înregistrează doar accidentele soldate cu victime, nu și tamponările!
"În intersecțiile semaforizate din municipiul Constanța, din 26 martie până în prezent, la nivelul Serviciul Poliției Rutiere a fost înregistrat un accident rutier ușor, soldat cu o victimă rănită ușor", au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4147 secunde