Cine vrea să îi elimine pe instructorii auto independenți

1081
3
Cine vrea să îi elimine pe instructorii auto independenți - masinascoaladesoferi6-1392567017.jpg

Articole de la același autor

Un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial îi nemulțumește pe instructorii auto. Ministerul Transporturilor a transmis noile reguli în condițiile în care reglementările privind activitatea școlilor de șoferi și a instructorilor auto au fost suspendate în baza unei hotărâri judecătorești, astfel că nu exista un document care să reglementeze acest domeniu. 


Ordinul privind reglementarea activității de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere a fost publicat, recent, în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, școlile de șoferi nu vor mai putea fi înființate de persoane fizice autorizate (instructorii auto independenți), întreprinderi familiare sau întreprinderi individuale. Altfel spus, începând din 12 februarie, școlile de șoferi vor putea fi organizate ca societăți comerciale sau în cadrul regiilor autonome. 


"Vrem să contestăm preve-derile, pentru că pe unele dintre ele instanța deja le-a anulat. Ei încă se încăpățânează să le reintroducă. De exemplu, dacă sunteți instructor în devenire, trebuie ca la cazierul auto să nu fi avut permisul suspendat pentru consum de alcool în ultimele șase luni. Însă dacă doriți să vă faceți instructor independent, trebuie să nu fi avut permisul suspendat din orice motive pe ultimii trei ani. Păi nu înțeleg, ce e cu discriminarea aceasta între instructori? Sau dacă vreți să vă deschideți școală și sunteți persoană desemnată, nu vă cere absolut nicio condiție. În schimb, totul e împotriva persoanelor fizice autorizate, adică a instructorilor auto independenți", a precizat, pentru "Cuget Liber", Petrică Bordeianu, președintele Federației Naționale a Formatorilor Auto din România. 


"Cei mai profesioniști sunt PFA-urile" 
De ce s-a ajuns la altfel de lucruri? Președintele FNFA spune că Ministerul Transporturilor are interese ascunse și își dorește          să-i elimine pe instructorii auto independenți de pe piață, aceștia fiind cei mai profesioniști. 
"Cei mai profesioniști de pe piață la acest moment sunt PFA-urile, care se află în competiție cu angajații lor și aceștia din urmă pierd teren. Păi mi se pare și normal, când te duci să faci școala, te duci să o faci cu instructor bun, nu te interesează școala, ci instructorul", explică Petrică Bordeianu. 


"Vor să pună monopol" 
O altă prevedere este că acestea vor putea fi organizate la nivelul Ministerului Educației sau organizate de instituții de învățământ particular acreditate conform legii, care școlarizează numai elevii sau studenții înma-triculați în sistemul propriu de învățământ pentru profilul auto, precum și organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Apărării care școlarizează cursanții pentru nevoile proprii. 


Vechile reglementări stabileau că școlile auto puteau fi înființate în regim juridic de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, de către instructori de conducere auto, care au obținut autorizație ca școli de șoferi. 


"Un liceu auto are voie să școlarizeze doar elevii acelui liceu. Există unele licee auto care au și mașini școală, adică îi învață pe elevi să conducă. Înainte, oricine putea să aleagă, dacă vrea să dea cu un instructor al unui liceu nu era nicio problemă. Acum, le ia acest drept, adică îi lasă doar pe elevii din liceul auto să facă școala. Cu alte cuvinte, piața nu mai este lăsată liberă. Vor să pună monopol", spune președintele FNFA. 


Comentează știrea

fosta eleva scoala de soferi ROMIR-GIF
17 februarie 2014
instructor auto

Pai sa-i elimine,decat sa faci scoala cu un instructor ca MIRON IONEL--(Scoala auto ROMIR-GIF din km 4-5),un jegos de om si caracter infect,un betiv ordinar,si in primul rand un curvar de meserie,care promite (elevelor)reusirea examenului in schimbul serviciilor sexuale,le face avansuri sexuale in timpul scolii de soferi( eu personal sint patita cu acest individ ),un libidinos de om care miroase a transpiratie aproape permanent....care vorbeste cu tot felul de curve la telefon in timpul orelor de conducere,in loc sa invete elevii sa conduca (ca doar din cauza asta facem scoala de soferi)../DECI ASEMENEA CARACTERE DE INSTRUCTORII TREBUIE ELIMINATI DIN ACEASTA MESERIE...

CI
10 iunie 2014
instructori auto

Unii instructori auto, sunt buni dar scumpi (90 lei sedinta)

berto
10 iunie 2014
meserie scumpa

poti spune ca si o sedinta de 60 ron este scumpa, ca de, e vorba de doar 1 ora si 30 minute.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1469 secunde