Cine vrea să fie polițist? Jumătate din candidați au picat testul psihologic

447
Cine vrea să fie polițist? Jumătate din candidați au picat testul psihologic - cinevreasafiepolitist-1477230617.jpg
Poliția de Frontieră continuă procedura de desfășurare a concursului, prin încadrare directă, pentru ocuparea celor 604 posturi vacante de agenți în structurile operative și în servicii specializate. 


Dacă inițial, la centrele de recrutare din IGPF și structurile teritoriale ale Poliției de Frontieră, s-au înscris peste 6.300 de persoane, în prezent au mai rămas în concurs 3.280 de candidați, care s-au prezentat la testarea psihologică și au fost declarați admiși. 


În perioada următoare, până pe 1 noiembrie, candidații care au trecut testul psihologic urmează să efectueze evaluarea medicală pentru încadrarea în MAI, proces obligatoriu și eliminatoriu în cadrul procesului de recrutare, iar ulterior trebuie să-și completeze dosarele de recrutare la structurile de resurse umane unde au aplicat, cu documentele prevăzute în anunțurile de concurs publicate pe site. 


Candidații care îndeplinesc condițiile de participare vor susține concursul de încadrare pentru posturile de agenți din domeniul operativ în două etape. 


Prima etapă constă în promovarea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice potrivit probelor și baremelor prevăzute în anunțul de concurs. 


Cea de-a doua etapă, se va desfășura în data de 19 noiembrie și constă în susținerea unui test scris - tip grilă - pentru verificarea cunoștințelor necesare îndeplinirii atribuțiilor postului la care pot participa numai candidații care au promovat etapa probelor de aptitudini. 


Subiectele vor fi elaborate de către o comisie centrală constituită la nivelul IGPF și vor fi transmise simultan, în ziua concursului, la structurile teritoriale organizatoare. Afișarea rezultatelor finale se va face după soluționarea contestațiilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.613 secunde