Cine tulbură apele în Poliția Constanța

1394
3
Cine tulbură apele în Poliția Constanța - valentinburlacu4-1317759415.jpg

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis, în ședința de 26 septembrie, ca birourile de Ordine Publică și Circulație să fie transferate de la inspectoratele de poliție în cadrul Poliției Locale. Cu alte cuvinte, să treacă în subor-dinea administrațiilor locale, iar finanțarea să fie asigurată de la bugetele localităților. "Este o recon-figurare a sistemului de ordine publică prin transferul de personal și responsabilități în coordonarea administrației locale. În acest context, Guvernul României va adopta legislația necesară pentru trans-ferul de responsabilități în dome-niile ordinii publice și circulației rutiere de la Poliția Națională către Poliția Locală pentru a crește astfel eficiența acțiunilor de pe teren", a comunicat Administrația Prezidențială imediat după ședința CSAT.
Aceste modificări ce urmează a fi făcute la nivelul Ministerului Administrațiilor și Internelor nu au avut, până în prezent, decât rolul de a naște animozități printre oamenii legii care lucrează în structurile vizate. În primul rând, mulți dintre ei se tem că măsurile ce vor fi luate îi va afecta, în primul rând, financiar. Dacă ei ar trece în subordinea Primăriilor ar trebui să fie plătiți de acestea. Cu siguranță salariile nu ar mai fi la fel, pentru că, oricât au tăiat șefii MAI din lefurile polițiștilor, angajații Polițiilor locale sunt plătiți mult mai prost.
Mai mult, de la această nouă reorganizare se iscă o sumedenie de alte probleme, care nu pot fi rezolvate cu una, cu două. Este vorba de competențe, de ce ar trebui să facă un polițist de ordine publică sau de la circulație - angajați ai Primăriei și ce nu. Vor putea să facă ei dosare penale? Nu. Sau cel puțin așa spune legea deocamdată. Granițele dintre cele două funcții vor trebui să fie trasate foarte clar. Prin urmare, legiuitorul ar trebui să vină cu completări serioase privind legile de funcționare ale polițiștilor, fie că ei ar fi direct subordonați IGPR-ului, fie Primăriilor.
Toți șefii din Poliție de la Constanța așteaptă cu mare nerăbdare noile schimbări. "Ceea ce am aflat și noi este ceea ce a apărut în presă. Modalitățile concrete prin care urmează să fie pusă această stategie în practică nu ne sunt cunoscute", ne-a declarat șeful Poliției Municipiu, comisar șef Emilian Pârvu. În ceea ce privește Poliția Rutieră, care, de asemenea, este vizată de aceste noi schimbări, comisarul șef Tudorel Dogaru ne-a declarat că, pentru a putea fi pusă în practică strategia, ar trebui să fie modificate cel puțin 20 de acte normative.
Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, comisar șef Valentin Burlacu, ne-a declarat că prin respectiva decizie a CSAT se urmărește respon-sabilizarea primăriilor care au peste 200.000 de locuitori. "La Constanța, este o situație un pic mai dificilă. Noi avem o situație aparte. Avem nevoie de mai mulți polițiști în stradă. Această decizie a CSAT cred că urmărește să crească numărul oamenilor legii în stradă și sporirea gradului de siguranță. Nimeni nu știe însă cum se vor pune în aplicare toate aceste modificări. Tocmai pentru că țin la moralul oamenilor mei, care sunt îngrijorați, pe de o parte, de aceste noi modificări, săptă-mâna viitoare vom primi o vizită de la centru, prin care vom fi lămuriți cu privire la acest aspect.
Eu sunt interesat de înființarea Poliției Locale. M-ar ajuta foarte mult ca, pe lângă protocoalele pe care le am cu Jandarmeria și Poliția de Frontieră, să am și cu Poliția Locală", ne-a declarat șeful IPJ Constanța, comisar șef Valentin Burlacu.



Comentează știrea

Gika Kontra
5 octombrie 2011
s-a ales prafu

Tov Basescu se razbuna acu cu varf si indesat pt jicnirea ce i-a fost adusa cand i s-a spus "Javra Ordinara" acu i trimite pe politisti la primarii sa-si strige acolo cat or pofti revendicarile.Gata s-a terminat s-a ales praful daca trece politia la mila primariilor e clar ca pe strada legea o vor face interlopii cu gastile lor.Daca pan acu totusi politia nationala mai facea ceva in sensul mentinerii ordinii in societate ce rahat a facut politia locala a primarului ca functioneaza de ani buni da nimeni nu le simte prezenta pe strada.Politistii locali sunt net inferiori la toate capitolele politistilor nationali in primul rand ca majoritatea politistilor nationali de ordine publika sunt angajati in baza unei atente selectii si a unui examen de admitere la o institutie consacrata cum ar fi Campina sau Slatina unde sunt scolarizati 1-2 ani pe cand politistii locali sunt luati de pe strada si fac un curs de o luna doua de zile pe la primaria si gata is politai.Multi dintre politistii locali is fostii Gardieni Publici in randurile carora au intrat cine a vrut si cine n-a vrut .Politisti locali au un salariu de mizerie minim pe economie ca atata suporta bugetu primariei asa ca va dati seama ce trebuie sa mai faca oamenii astia ca sa-si completeze veniturile.Iar acu sa aduci atatea mii de politisti nationali la salariu derizoriu cum e cel de politai local e clar ca se desfiinteaza insasi notiunea de politie pt ca oamenii astia nu vor accepta asa ceva si vor pleca lipsind astfel institutia politiei de oameni profesionisti experimentati in lupta cu infractorii .Acum dragi cetateni ati ramas la mila primarului sa va pazeasca de hoti de interlopi s-a ales prafu ce sa mai vb Tov Igas(bozgorul) a desfiintat politia la ordinul chiorului Au distrus invatamantul au distrus sanatatea si mai ramasese politia iata ca si-au vazut visul cu ochii DISTRUGEREA POLITIEI Se alege prafu de tara asta .Nu ne mai ramane decat sa plecam dracu unde vedem cu ochii

solomon
5 octombrie 2011
opinie

este corect sa aiba primarul in subordine linistea publica si circulatia pe drumurile din localitate.este principiul european al subsidiaritatii(unde este problema sa fie si solutia).sigur ca transformarile creaza ingrijorare,dar fara reforma nu progresam."nu se poate sa obtii rezultate diferite facand lucrurile in acelasi mod",spunea un intelept.odata cu transferul de personal se vor da si banii ptr salarii,exact cum s-a intamplat cand au fost transferati cei de la evidenta populatiei.important este ca politisti sa-si faca treaba ptr care sunt platiti,nu sa ne spuna "adu tu hotu si-l facem noi praf".

Miruna
5 octombrie 2011
e corect ce spune nr 1,gika si ce spune nr 2 ,solomon

insa ce te faci cand politiile locale vor intra pe ''mainile''unor semiinfractori ca mazare sau marian oprisan sau ghoerghe falca sau sorin oprescu sau pe mainile unor neispraviti ca nicolae matei,tusac,ciuhandu de la timisoara,jigodii ca nechita de la iasi sau noul primar al baii mari..si exemplele pot continua..maj.primarilor sunt ori semiinfractori ori nemernici ori imbecili

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Foc de voie împotriva infractorilor
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Tâlhari de mici
Pagina a fost generata in 0.532 secunde