Cine sunt universitarii constănțeni din spatele "pușcăriașilor scriitori"

1308
6
Cine sunt universitarii constănțeni din spatele

Articole de la același autor

DNA a deschis dosar penal în cazul cărților scrise de către deținuți și face verificări privind favorizarea făptuitorului. În acest caz, sunt vizați și profesori universitari din Constanța. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, 188 de deținuți au scris și publicat peste 400 de cărți în ultimii doi ani. 


"Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu întocmit de procurori, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie eliberate condiționat. Dintr-o notă întocmită de Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și din datele existente în spațiul public, rezultă indicii că, în realitate, aceste condiții nu erau îndeplinite, iar prin faptele săvârșite s-a urmărit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate.


În această modalitate, printre persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni de corupție se regăsesc condamnați care au executat sau urmează să execute cu până la 300 de zile mai puțin decât stabilise instanța de judecată, exclusiv ca urmare a activității infracționale care face obiectul sesizării din oficiu", se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție. 


Astfel, potrivit art. 96 alin. 1 lit. f din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, în cazul elaborării de lucrări științifice, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare științifică. 


"S-ar fi creat un mecanism în care ar fi implicate cadre universitare, reprezentanți ai unor edituri și membri ai comisiilor din penitenciare, care au acționat coroborat, astfel încât persoanele condamnate să apară ca autori de lucrări științifice, iar pedepsele aplicate de instanțe să se considere ca executate", se mai arată în comunicatul DNA. 


Scriitori… și nu prea 
Mai multe cadre universitare ar fi acordat recomandări formale prin care au atestat pretinsa relevanță științifică a unor lucrări, exclusiv pe baza titlului acestora, fără a lua contact în vreun mod cu autorul lucrării și fără a cunoaște viziunea acestuia asupra temelor care urmau să fie abordate. 


Alte cadre universitare ar fi acceptat să valideze valoarea unor lucrări și să le includă în evidența unor conferințe științifice internaționale. Totodată, ar fi existat persoane care au acceptat să elaboreze lucrări cu un aparent caracter științific și care au fost asumate ulterior de persoanele condamnate. Reprezentanții unor edituri ar fi acceptat publicarea lucrărilor fără a se raporta la valoarea științifică a acestora și interesul pieței de carte, în tiraje infime, care nu au fost puse în vânzare în circuitul comercial obișnuit. 


Profesori universitari din Constanța, pe lista neagră 
În documentul dat publicității de Hotnews, apar și cadre didactice de la universități constănțene care au acordat recomandări scrise pentru asemenea lucrări: 
- ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (pr. prof. univ. la Universitatea "Ovidius" din Constanța), coordonatorul lui Gigi Becali, la lucrarea "Muntele Athos, patria ortodoxiei"; 


- conf. univ. dr. Cristian Moșnianu (Universitatea "Ovidius") a fost coor-donatorul lui Șenol Zevri, fostul șef al Agenției de Mediu, pentru "Comunicare și manipulare" și "Propagandă politică". Sevri a fost coordonat și de Virgil Frunză (Universitatea "Ovidius") - pentru "Elemente de igienă minimală și mediul penitenciar"; 


- lector univ. Cristi Iftene - pentru o carte a lui Valerian Nica ("Comunicarea în instituțiile publice. Metode moderne și strategii"); 
- prof. univ. dr. Mariana Panaitescu (UMC) - pentru două cărți ale lui Neculai Coman ("Managementul riscurilor naturale și tehnologice cu impact major asupra vieții și factorilor de mediu" și "Managementul situațiilor de urgență generate de poluările accidentale cu hidrocarburi); 


- prof. univ. dr. Gheorghe Negoescu (Universitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Claudiu Ristea ("Taxa pe valoarea adăugată în UE - armonizare și diferențe"); 


- prof. dr. Dumitru Cristea (Universitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Ion Adrian Alexandrescu ("Pastorațiile în zilele noastre"); 


- prof. univ. dr. Anca Cristina Stanciu (Universitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Lucian Beșchea ("Planificare financiară personală - volumul I); 


- conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur (UMC) - pentru două cărți ale fostului inspector șef al ISU Dobrogea, colonelul Viorel Costache ("Gestionarea situațiilor de urgență produse de incendii de mari proporții în zone greu accesibile, cu impact major asupra vieții și a mediului" și "Gestionarea situațiilor de urgență care pot afecta viața"), dar și pentru Gabriel Andrei Niculae, lucrarea "Inundațiile - situații de urgență cu implicații majore pentru populație"). 


Comentează știrea

DODO
13 ianuarie 2016
astia profi !

Cind spui ,, profesor universitar ,, te gindeti inevitabil la o persoana cu pregatire de inalta clasa , de o moralitate ( data de nivelul de cultura ) desarvisita , pentru care banii nu sint un tel , dar cind ajungi in asemenea functii impinsi de opurtunism nu rezisti tentatiilor materiale ( amintiti-va cite cazuri de spagari la nivel universitar ). Si acestia vor sa fie model pentru tineri ! RUSINE !

europeanu
13 ianuarie 2016
Universitate numai cu numele

a se observa ca universitatea Ovidius ( se rasuceste Ovid in mormant) a oferit titlul de H.C. ucigasului ilici Iliescu iar uciga-l toaca de spagoveanu preda la aceasta...

analfabet
13 ianuarie 2016
studenti?

reusita la facultate este la mintea oricarui prost, studentia dar si liceul inseamna, dupa anul 2000, mult dezmat, absente, note obtinute cu amenintari, codul penal trebuie aplicat corect si cel care reclama ca a dat sa primeasca dubla pedeapsa; .examen de admitere fara a se tine cont de media bac si medii liceu.

univ
13 ianuarie 2016
profesor azi?

S-au facut basculante de profesori si conferentiari in ultimii 3 ani, care habar nu au ce inseamna asta. O rusine nationala cum s-a ajuns sa vina comisiile la Cta, formate dupa placul celor care candideaza la titluri si cum in calitate de candidati, astia ii asteapta pe membrii comisiei la gara, ii duc la restaurante, le fac pe plac, le ofera diverse si la plecare comisia le da titlurile ravnite. Unde s-a mai pomenit asa ceva????

adevar
29 ianuarie 2016
adevar

S-au bogatit din traficul de femei si copii?Agresiunile si vatamarile corporale care au produs romani la straini arata clar ca toti care studieaza si lucreaza in Universitatea respectiva au inclinatii catre agresiuni adica au boli psihice .

adevar
29 ianuarie 2016
adevar

Romani sunt foarte agresivi si prost crescuti indiferent de statutul lor.Avem si in UE popor bolnav psihic cu inclinatii spre agresiuni . deci toti cetateni europeni ar fi bine sa stie despre politica terorista romanilor pentru distrugere poporele vecine .

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Acțiuni pentru prinderea infractorilor
Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Chiliman, la DNA într-un nou dosar
Vineri, 18 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Piedone, din nou în fața DNA!
Joi, 17 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Liviu Dragnea, audiat la DNA
Miercuri, 16 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Dosarul Colectiv. Decizia procurorilor DNA
Joi, 17 Decembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : DEPUTAT URMĂRIT PENAL!
Pagina a fost generata in 1.1243 secunde