Cine sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19: "Categorii vulnerabile"

205
Cine sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19:

Articole recomandate

România va beneficia, într-o primă fază, de doar aproximativ 1.300.000 de vaccinuri anti Covid-19, atunci când vor fi gata de utilizare în masă, prin intermediul Comisiei Europene. 


Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că România a informat Comisia că jumătate din populația țării ar avea nevoie de acest vaccin.


Potrivit calculelor ministrului, României îi revine 4 % din prima tranșă de viitoare vaccinuri anti Covid-19, ceea ce înseamnă aproximativ 1.290.000 de doze.


"Noi am solicitat Comisiei Europene pentru populație, jumătate din populația României, aproximativ, și am mers până la 10.700.000 de cetățeni care ar trebui să facă acest vaccin. După cum știți, la nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuții cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu 2 firme. Contractul inițial corespunde la 300 de milioane de doze, plus, facultativ, 100 de milioane de doze, în măsura în care se va putea face producția acestei cantități. României, din prima tranșă de 30 de milioane de doze, îi revine 4 %, în jur de 1.290.000 de doze".


Întreat de jurnaliști cine sunt cei care vor beneficia în România de primele vaccinuri, Tătaru a precizat că este vorba despre categoriile "vulnerabile", respectiv medicii și profesorii.


"Sunt categoriile vulnerabile și categoriile profesionale, să spunem, medicale și cadre didactice." - a răspuns ministrul, aflat în vizită în județul Prahova.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7971 secunde