Cine ne scapă de maidanezi? „Sunt haite de 8-10 câini, nu vrem să se ajungă la drame”

3263
Cine ne scapă de maidanezi?    „Sunt haite de 8-10 câini, nu vrem să se ajungă la drame” - fond-1620838773.jpg

Articole de la același autor

Numărul câinilor maidanezi de pe străzile Constanței este în creștere alarmantă. În timp ce locuitorii urbei sunt alarmați și sesizează autoritățile că pot ajunge, în orice moment, în colții patrupedelor, reprezentanții Primăriei Constanța ridică din umeri: serviciul de capturare este în continuare sistat. În schimb, reclamațiile sunt puse pe o listă de priorități!

Cotidianul „Cuget Liber” a semnalat, în repetate rânduri, atât pe parcursul lui 2020, cât și la începutul lui 2021 până în prezent de o problemă care se agravează: numărul câinilor maidanezi de pe străzile urbei este în creștere. În răspunsul autorităților locale s-a invocat că nicio firmă nu vrea să mai presteze activitatea de capturare a câinilor. Prin urmare, niciun operator economic nu s-a prezentat la licitațiile organizate.

Astfel, oamenii au ajuns la disperare. Câinii se înmulțesc, devin agresivi și există riscul să se ajungă la drame. Astfel de aspecte au fost semnalate Primăriei Constanța de o locatară a cartierului Poarta 6.

„Am semnalat faptul că, în cartierul nostru, sunt haite de 8 – 10 maidanezi, veniți de pe valea portului sau chiar din port. S-au înmulțit foarte mult în ultimele luni. Vremea s-a încălzit, ieșim cu copiii în parc, dăm peste câini. Îți este teamă să mai mergi la locul de joacă, pentru că ei acolo își fac veacul. Și sunt agresivi. Zilele trecute un maidanez a sărit să muște un bărbat, în dreptul locului de joacă de pe strada Brizei, noroc că nu s-a pierdut cu firea. Dar dacă era un copil?”, ne-a semnalat cititoarea care a dorit să își păstreze anonimatul.

Drept pentru care, a semnalat autorităților locale faptul că în cartierul mărginaș este un câine agresiv și este nevoie de măsuri urgente, pentru a preveni degenerarea în situații mai grave.

În răspuns, reprezentanții autorității au arătat că vor acționa cu prioritate în cartierul Poarta 6, de îndată ce vor exista hingheri!

„Urmarea adresei dvs. vă aducem la cunoștință că la momentul actual Serviciul de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Constanța este sistat. Vă informăm că au fost demarate două proceduri pentru atribuirea contractului de prestări servicii, însă nici un operator economic de profil nu și-a prezentat oferta. Întrucât demararea achiziției publice directe a fost anulată în ambele cazuri, vă informăm că la momentul actual gestionarea serviciului este în curs de reorganizare, fiind identificate soluții eficiente pentru a nu ne mai confrunta cu perioade de întrerupere a activității de capturare. Precizăm că zona indicată de dumneavoastră și anume Poarta 6 – strada Brizei rămâne în atenția noastră și va fi adăugată cu prioritate în ordinul de lucru în momentul reluării activității. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru spiritul civic de care dați dovadă”, se arată în adresa Primăriei Constanța.

De menționat că, potrivit reprezentanților primăriei, intenția este ca serviciul respectiv să fie preluat de Confort Urban, în prezent fiind realizată documentația necesară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5224 secunde