Cine ne mai apără pe stradă? Polițiștii bine pregătiți părăsesc sistemul, încadrările directe - fum în ochii legii

38674
13
Posturile scoase la concurs pentru candidații din sursă externă nu au reușit să rezolve problemele deficitului de personal cu care se confruntă Poliția Română. La Constanța este nevoie de oameni atât la Poliția Municipiului, cât și la Serviciul Rutier Constanța. În județ, deficitul este de 25%, fiind rămase neocupate 12 posturi scoase la concurs. În ceea ce privește Poliția Municipiului Constanța, deficitul este de 20%, în timp ce Serviciul Rutier Constanța se confruntă cu un deficit de aproximativ 15%. 


În mediul rural nu s-au ocupat toate posturile scoase la concurs, iar orașele resimt și mai mult lipsa de personal, mai ales în condițiile în care polițiștii în activitate continuă să se pensioneze într-un număr semnificativ. "S-au pensionat foarte mulți polițiști. În mediul urban s-a acutizat lipsa de personal și sunt foarte puține patrule care asigură intervenția la evenimente. Problema deficitului în mediul rural nu s-a rezolvat încă, pentru că următoarele trei luni noii agenți vor fi la cursuri și va fi aceeași situație. De asemenea, în cursul acestui an, urmează să se mai pensioneze foarte mulți polițiști. Nu avem nicio liniște materială și nicio siguranță. Oamenii nu se simt apărați nici de lege și nici de instituție și atunci cei care îndeplinesc minimum de condiții pentru a se pensiona pleacă și, din păcate, ne părăsesc cei mai pregătiți", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție Constanța. 


Problemele de personal se răsfrâng automat și în teren, în ceea ce privește numărul de controale efectuate. Mai mult, rutieriștii spun că lucrările interminabile efectuate la Podul Agigea le ocupă aproape tot timpul. "Suntem mai mult axați pe probleme de fluidizare și avem o problemă care ne ocupă aproape tot timpul și ea se numește DN39 - podul Agigea, care ne consumă foarte multe resurse umane, iar astfel avem mai puțin timp să ne aplecăm și asupra filtrelor. Nu de fiecare dată reușim să controlăm șoferii. Noi avem o problemă și cu cadrele. S-au pensionat foarte mulți. Spre exemplu, la noi mai este nevoie de încă 15 oameni, mai bine de 10% din efectivul nostru", povestesc surse din cadrul Serviciului Rutier Constanța. 


O nouă încercare de a acoperi posturile va fi făcută de către Ministerul Afacerilor Interne în această toamnă, când va fi organizat un nou concurs pentru angajarea din sursă externă, atât pentru mediul rural, cât și pentru mediul urban. Deocamdată nu a fost fixată o dată a concursului, fiind purtate discuții în acest sens. "Deficitul de personal nu este doar pe funcțiile încadrate, ci și aparatul polițienesc este subdimensionat ca număr de funcții, pentru că au fost niște tăieri și așa a rămas. 


În anul 1995, în Constanța erau cel puțin 180 de posturi de agenți de siguranță publică, majoritatea acoperite. În prezent, în medie pe tură per secție de poliție intră maxim două patrule de agenți. 


Fenomenul infracțional de la vremea respectivă nu avea amploarea de acum, nu existau metodele infractorilor de acum, iar polițiștii erau mult mai bine apărați de lege, cam aceasta este diferența", a mai precizat Daniel Avasilcăi. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
luka
14 iulie 2016
oare!!

Va pune-ti intrebarea ca cine ne apara, dar, tot media este cea care, permanent blameaza politistii, ceea ce a dus la o scadere drastica a autoriratii.

Preda Marcel
14 iulie 2016
Lipsa de personal rezolvata fara bani multi si cu personal pregatit

Sindicatele sa faca presiune la Interne sa reincadreze politistii plecati din sistem la demisie cin a vrut Igas sa-i dea afara ca sunt prra multi

costica
14 iulie 2016
opinie

Avem planuri mari de dezvoltare! Acum castiguri pentru toti! Oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Va asteptam urgent in aceasta activitate foarte usoara, confortabila si profitabila pentru oricine! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Liviu Chilian
14 iulie 2016
Ha! Flancul de est al lui JewhANUS e TERORIZAT din lipsa de politziganisti

Multi Romani au comentat ca BLESTEMUL Ceaușeștilor va rămâne etern pe kkpul Rromarlanilor. Ultimele cuvinte ale Eroului între Eroi, Titanului din Carpați au fost: "Pieirea mea va însemna pieirea României"! Dumnezeu a pus BLESTEMUL in gura Gagautzului; ocară ce se materializează an de an. De câteva luni, Malai-Mare, Jewrmaniacul ajuns Fuhrer, ca un blestem al ridicolului pe kkpul Rromarlaniei, MĂCĂNE un stereotip DEMENȚIAL: "Flankkl de est". Obsesia INDUSA de stăpânii lui e Rusia. Da! Vin Rușii sa ne ocupe țărișoară. Flankkul de est trebuie aparat de o forța RASIALA împotriva "amenintarii, planurilor diabolice ale Rusiei". Na! Ca merdialqaedanii kustendilimani MĂCĂNE altceva. Flankkl de est e AMENINȚAT de Hoții si bandiții Rromarlani ce zburda prin Kustendge din lipsa de...curcani ce sa apere...flankkl. Gluglugluuuu! Fauna strecheata Rromarlanii'astia, Coane Fănica! Titan-elul din Gagesti vede in JewhANUS o Ratza Mekanika. Macmacmac! N'avem curcani sa apere flankk!

Mitrofan
14 iulie 2016
Ce viitor maron ...!

Daca vin un million de politisti voluntari americani si infractorii prinsi de ei sunt eliberati,ce facem? Macar americanii stiu sa traga cu arma in jigodiile violente si chiar o fac,ai nostril se roaga sa nu fie impuscati de interlopi. Romanii se pare ca au renuntat la dorinta de mai bine,se complac in tacera cacatului din iarba si atunci,la ce mai trebuiesc politistii,doctorii,profesorii? Las' ca avem mafioti,securisti,politruci,interlopi,toti amestecati ca nu mai stii cine dintre ei poarta uniforme. Bine ca inca se poate fugi din tara,nu te impusca la granite. Deocamdata. Republica sclavagista fraudulos numita democratie,se contureaza deja.

Liviu Chilian
14 iulie 2016
Citiți pe Ziare.com. O "mama" își trimite copilul la furat. Rromarlania Ratzei Mekanice

Cum este posibil! Totuși, oameni buni, cel putin teoretic, Burghezia Roșie ceaușista vorbea de Omul Nou. Vorbeau de conștiința. De întrajutorare umană. Ce morb? Ce virus apocaliptic a făcut din foștii Romani FIARELE subumane de azi? De ce se autodistrug foștii Romani? De ce clamează ca sunt "creștini". De ce au ales un smintit-retard ca Fuhrer? Sa MACANE ca un apucat de Holocaustul zsidanesc, de manual pt studierea Holocaustului aleșilor, flankkl de est, "parteneriatul strategikk" cu KKLAUL pseudoomenirii etc? Si asta când, EVIDRNT, Romanii sunt exterminați cu sânge rece in țara lor, pt ca 1% sa'nnebuneasca in decadenta?

cititor
14 iulie 2016
politie

nu avem nevoie de politisti, avem nevoie de infractori si o scoala de formare altfel nu ar fi rascoala in inchisori, vor conditii de lux si politia sa se inchine la ei, Suntem o tara de imbecili care facem facultate in ue si state=sua, sa cerem salarii mari adica facem cariera si munca 2 ore pe saptamana!!!??!!??!!

Cititor
14 iulie 2016
bravo

felicitari si bravo lor puscariasilor-scriitori, chiar merita recompensati!

Răspuns la: politie
Adăugat de : cititor, 14 iulie 2016
nu avem nevoie de politisti, avem nevoie de infractori si o scoala de formare altfel nu ar fi rascoala in inchisori, vor conditii de lux si politia...
justitiar popular
14 iulie 2016
aasta e romania

noi trebuie sa ne aparam singuri ca politia si justitia sunt varza ib ROMANIA!!TREZESTE-TE NATIUNE!!

Alex
14 iulie 2016
Debandada

O asa debandada in MAI nu s-a mai vazut niciodata. Se pensioneaza pe capete si aproape numai oameni cu experienta de la care aveai ce invata si angajam ingineri, economisti care de la inceput intreaba ce salariu o sa aiba si pe ce functie. Habar nu au de meserie si nici nu vor sa invete. Marim numarul de personal cu tot felul de pilosi , fara experienta dar statistic da bine nimeni nu se mai intreaba ce randament au. Gata ati scapat si de vechii meseriasi cu scoala , acum o sa nagajeze din civilie numai supermeseriasi care or sa prinda hotii imediat dar stiu sa execute ce li se cere. :((((( Este un HAOS in acest minister . Poate asta se doreste.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7131 secunde