Cine mai muncește în Poliția Constanța? Sute de polițiști, anchetați

1270
3
Cine mai muncește în Poliția Constanța? Sute de polițiști, anchetați - fondcumsuntsanctionatipolitistii-1404927723.jpg

Articole de la același autor

Sute de polițiști au fost reclamați conducerii Poliției Constanța, unii pentru că au tergiversat anchete, alții pentru neglijență în serviciu sau pentru comportament necorespunzător. 


Modul în care-și desfășoară polițiștii constănțeni activitatea - fie în soluționarea dosarelor penale, fie în relațiile cu cei care vin cu o problemă la unitatea de poliție - ajunge sub "lupa" colegilor de la Biroul Control Intern ori de câte ori un constănțean are o nemulțumire vizavi de vreun polițist și și-o exprimă în scris. Sute de anchete disciplinare, ce îi au drept subiecți pe polițiști au loc anual, în urma unor astfel de sesizări. 


Astfel, potrivit informațiilor puse la dispoziție de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, anul trecut, în atenția conducerii au fost trimise 747 de sesizări, îndreptate împotriva a 707 de polițiști. 


"Sesizările se refereau la tergi-versarea cercetărilor în dosare penale, la atitudine necorespun-zătoare la serviciu, familie sau societate, abuzuri, neglijență în serviciu sau erau nemulțumiri cu privire la soluționarea unor dosare penale și petiții", ne-a precizat Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt al Poliției Constanța. 


Alte câteva sute de plângeri au fost primite de la începutul anului în curs: mai precis, 245 de sesizări. Numărul acestora este în scădere, comparativ cu aceeași perioadă a lui 2013, au subliniat reprezentanții Poliției Constanța. 


Mustrări scrise și treceri pe funcții inferioare 
Cât privește măsurile luate în privința celor reclamați, iată ce ne-au comunicat oamenii legii: "Din totalul celor 707 polițiști pentru care au fost primite sesizări, în 17 dintre aceste cazuri au fost înregistrate dosare penale, care au fost înaintate spre soluționare unităților de parchet. Totodată, în cursul anului 2013 și în primul semestru al anului 2014 au fost luate 45 de măsuri disciplinare, dintre cele prevăzute de actele normative ce reglementează regimul disciplinar al personalului Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, au fost aplicate 38 de mustrări scrise, două amânări de la promovarea în gradul profesional pe o perioadă de unul la trei ani și cinci treceri pe o funcție inferioară, până la cel mult nivelul de bază al gradului pro-fesional deținut. Menționăm că cele mai frecvente măsuri de acest gen au fost adoptate ca urmare a săvârșirii de către polițiști a unor acte de neglijență în îndeplinirea sarcinilor de serviciu și a dispozițiilor șefilor ierar-hici", a declarat repre-zentantul Poliției Constanța. 


Polițiști retrogradați 
Printre polițiștii reclamați pentru modul în care desfășurau cerce-tările s-au numărat și foștii șefi ai Poliției Cernavodă. Comisarul șef Emilian Nicolae, șeful instituției, și adjunctul său, comisarul șef Costel Baciu, au ajuns în atenția procurorilor DNA pentru abuz în serviciu și fapte de corupție. Ulterior sesizării, pe lângă faptul că sunt anchetați penal, cei doi au fost retrogradați din funcții. Un alt polițist care a fost mutat pe o funcție inferioară, în cursul acestui an, este subcomisarul Adrian Cerneagă, fostul adjunct al Serviciului de Acțiuni Speciale. Acesta a fost implicat într-un scandal de răsunet, care a adus serviciul din care face parte în atenția întregii țări, după ce a fost acuzat că a înjurat și lovit un subordonat, pe agentul principal Codrin Petrache, în timpul unui antrenament. 


Cum și unde se depun reclamațiile?
Constănțenii care doresc să sesizeze conducerea Poliției Con-stanța cu privire la conduita vre-unuia dintre angajați trebuie să știe că o poate face la punctul de acces 1 în inspectorat, înscriindu-se în audiență la comisarul șef Bogdan Despescu, la adjuncții săi - co-misarii șefi Adrian Rapotan și Camil Manea, dar și prin trimiterea unei scrisori sau email. Neapărat trebuie precizate toate datele de contact și identitate. Totodată, trebuie subliniat că nu există limită de timp pentru depu-nerea sesizărilor, iar răspunsul va fi transmis într-o lună de zile.


Comentează știrea

Mociu C
10 iulie 2014
Cine mai munceste in politie ?

Nu stiu cine mai munceste in Politia Constanta dar stiu ca in Politia Ovidiu singura activitate care se desfasoara este protejarea unui grup abject de infractori, grupul de infractori creat de Zdreanță Scupra care cuprinde clanurile nespalatilor paria Fane tiganu si Hanganu. Dau un exemplu de indolență, incapacitate si nesimtire din partea politiei Ovidiu. In ziua in care se ia gunoiul, oamenii lasă recipientele de gunoi in fata portii. Dupa ce gunoierii iau gunoiul si lasa recipientele goale in fata portii, la 10 – 15 minute borîții trec cu caruta si fura recipientele de metal si chiar si unele de plastic. In mai multe rinduri aceste pretexte de politisti au fost sesizati in aceata privinta dar dau raspunsuri arogante si nu fac nimic. Cum s-ar putea derenja ei pentru un recipient de gunoi ? Păi, înălțimile voastre, chiar credeti ca oamenii au fabrică de recipiente in curte ? După mintea voastra, credeti ca omul trebuie sa cumpere in fiecare saptamina cite un recipient care sa fie furat de acesti paria, de acesti de neatins ? Va spun eu ca un primar adevarat v-ar băga in priza si v-ar obliga sa va ocupati de problemele oamenilor, nu sa le tratati in bataie de joc asa cum faceti acum. Lucrul ăsta se va intimpla in curind pentru ca in curind o zdreanță, Zdreanță Scupra, va zbura de la Primarie si va ateriza direct la Poarta Alba.

aaa
10 iulie 2014
sss

sa va f__t in gura ca mi-ati blocat comentariul

doru de romania
11 iulie 2014
raspuns la intrebarea din titlu

Rapotan!Ha!Ha!Ha! Este cel mi muncitor,cel mi bun,cel mai cinstit! Merita sa asigure chiar un alt interimat,de va fi nevoie,in vecii vecilor.Amin. Sa ne traiasca ca avem nevoie de domnia sa.Costinesti stie de ce!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5724 secunde