Cine este noul șef al DNA Constanța

1185
Surprizele se țin lanț la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța. Dacă în luna mai, Secția pentru procurori din cadrul Consi-liului Superior al Magistraturii a refuzat numirea în funcția de șef al acestei instituții a procurorului Beatrice Șișman, pe motiv că aceasta nu a fost suficient de convingătoare în timpul interviului pe care l-a susținut în fața mai-marilor CSM-ului, ieri, a fost delegat în funcția de șef al DNA Constanța tânărul procuror Sorin Constantinescu.
El este cel care, la propunerea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Morar, a fost delegat de procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Laura Codruța Kovesi, pe o perioadă de șase luni, în funcția de procuror șef al DNA - Serviciul Teritorial Constanța. Con-stantinescu o va înlocui astfel pe Șișman, căreia i-a încetat delegarea pe funcția amintită.
Sorin Constantinescu are o experiență de magistrat de nouă ani, perioadă în care a lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia și Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Începând cu data de 15 octombrie 2008, acesta își desfășoară activitatea în cadrul DNA - Serviciul Teritorial Constanța.
Potrivit Regulamentului de ordine interioară al Direcției Naționale Anticorupție, printre atribuțiile procurorului șef al serviciului teritorial figurează: coordonarea, îndrumarea și controlul activității personalului din serviciu, a activității de urmărire penală desfășurate de procurori și de ofițerii de poliție judiciară, confirmarea rechizitoriilor întocmite de procurorii din serviciu, efectuarea urmăririi penale în dosare ale serviciului și participarea la ședințele de judecată, precum și examinarea legalității și temeiniciei soluțiilor de netrimitere în judecată etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.364 secunde